Sähköautojen lataus liikekiinteistöissä ja työpaikoilla

Täyssähkö- ja hybridiautojen osuus autokannassa kasvaa ja vauhti vain kiihtyy! Tarjoamme asiakkaillemme osaavaa kartoitusta, konsultointia sekä laadukasta sähköautojen latausasemien asennusta ympäri Suomen. Sinun ei tarvitse pyytää erillisiä tarjouksia sähkörakentamiseen ja -asentamiseen, maankaivuuseen tai latauslaitteisiin liittyen, vaan saat kaiken helposti meiltä.

Pikalataus vai normaali lataus - mitä vaihtoehtoja on?

Sähköautojen latauslaitteista puhuttaessa sekä yritykset voivat pääsääntöisesti valita pikalatauksen ja normaalin latauksen välillä. Jos lataus on mahdollista tehdä esimerkiksi yön tai työpäivän aikana, ei pikalataukselle yleensä ole tarvetta. Näillä laitteilla on erilaiset vaatimukset sähköinfralle, minkä lisäksi ne ovat hinnaltaan erilaiset. Osana avaimet käteen -palveluamme etsimme valmiiksi teille sopivat, oikeanlaiset laitteet.

Yritysten kannattaa lisäksi ottaa huomioon vuodesta 2025 alkaen työntekijöiden sähköautojen lataamisen maksullisuus. Tätä on yksinkertaisinta hallita latausoperaattoripalvelun avulla. Esimerkiksi yhteistyökumppanimme Virta tarjoaa mobiilisovelluksen muodossa pääsyn tuhansille sähköauton latausasemille ympäri Eurooppaa nyt ja tulevaisuudessa, helppokäyttöisesti.

Haikon Kartano – täyden palvelun uniikki hotelli satsasi sähköautojen latausinfraan

Vuosittain Haikossa käy noin 100 000 vierasta. Hotelliin tullaan viettämään aikaa ja esimerkiksi häät ovat Haikolle merkittävä tapahtumasegmentti. Suurin osa vieraista saapuu omilla autoilla.

Kuinka paljon tyypillinen toimistorakennuksen latausasennus voisi maksaa?

Teimme esimerkkilaskelman viiden latausaseman sekä niiden vaatiman sähköinfrastruktuurin rakentamisesta. Tämän avulla pyrimme lisäämään tietoisuutta siitä, miten latausratkaisuiden rakentaminen ja suunnittelu toimii. Voit jättää yhteystietosi ja ladata laskelman itsellesi klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Sähköautojen latausratkaisuja on olemassa lähestulkoon rajattomasti. Sähköauton latauspisteen hinta riippuukin monesta tekijästä:

  • asiakkaan tarpeen laajuudesta
  • ladattavista autoista
  • kiinteistön sähköliittymän kapasiteetista
  • valittavista latauslaitteista
  • alueen maastosta.

Onko sähköauton lataus verotettavaa tuloa yrityksen työntekijälle?

Ainakin vuoteen 2025 asti työnantajan tiloissa tapahtuva sähköauton lataaminen ei ole verotettavaa työsuhde-etua. Tämän jälkeen tilanne todennäköisesti muuttuu. Yritykset joutuvat todennäköisesti kontrolloimaan sähkönkäyttöä ja laskuttamaan työntekijöiltään lataussähköstä eli lataus muuttunee verotettavaksi työsuhde-eduksi. Osa latauslaitteista sisältää jo nyt automaattisen laskutusominaisuuden, joka sopii erinomaisesti sähkön laskuttamiseen käyttäjältä.

Oletko pohtinut sähköautojen latausjärjestelmän hankintaa?

Eltel Chargen myyntipäällikkö Sami Ylä-Rotiala vastaa viiteen usein kysyttyyn kysymykseen.

Lue lisää

Kaikissa kysymyksissä ole epäröimättä yhteydessä joko jättämällä yhteystietosi lomakkeen avulla tai ota yhteyttä myyntipäällikkömme Sami Ylä-Rotialaan: Puh. 040 311 2970 tai maililtse sami.yla-rotiala@eltelnetworks.com.

Yhteyshenkilö

Sami Ylä-Rotiala

Myyntipäällikkö (Taloyhtiöt ja yritykset)
0403112970 sami.yla-rotiala@eltelnetworks.com