Kesätyöt Eltelillä

Eltel työllistää vuosittain useita kymmeniä kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin ympäri Suomen. Kesätöissä pääset tutustumaan työtehtäviimme käytännössä ja saat työhösi hyvän perehdytyksen. Alta voit lukea kokemuksia kesätöistä Eltelillä.

Eltel menestyi Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa

Eltel on mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tarkoituksena on tarjota hyviä kesätyökokemuksia nuorille sekä enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Vuonna 2023 sijoituimme sijalle 5 omassa kategoriassamme! Lue lisää tutkimuksesta, sen arvoista sekä Eltelin vuoden 2023 upeasta sijoituksesta.

Lue lisää

Katso Eltelin avoimet työpaikat

Olemme alan suurin työnantaja Suomessa. Tutustu avoimiin työtehtäviimme Suomessa ja liity porukkaan!

Hae meille!

Kesätyöntekijöiden haastatteluja

Elmeri, sähköasema-asentaja harjoittelija, Kajaani

Elmeri työskenteli kesätyöntekijänä Eltelillä sähköasema-asentaja harjoittelijana. Lue alta, millaista oli työskennellä Eltelillä kyseisissä tehtävissä ja mitä vinkkejä Elmerillä olisi ensi kesän kesätyönhakijoille. Haastattelu on toteutettu elokuussa 2022. 

Esittele lyhyesti itsesi:

Olen Elmeri ja tulen Kajaanista. Työskentelen Eltelillä sähköasema-asentajaharjoittelijana.

 

Minkälainen opintotausta sinulla on ja miten löysit kesätyöpaikkasi?

Olen suorittanut sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon Kainuun ammattiopistossa ja valmistuin sähkö- ja automaatioasentajaksi maaliskuussa 2022. Viimeisessä harjoittelupaikassani kuulin Eltelilstä ja päätin hakea sinne kesätöihin. Rekrytointiprosessi oli helppo ja yksinkertainen. Hakemus täytettiin netissä ja minuun oltiin puhelimitse yhteydessä. Kävin tämän lisäksi paikanpäällä haastattelussa. En oikeastaan tiennyt mitään Eltelistä entuudestaan, vaan kaikki tuli uutena. Haastattelu antoi minulle positiivisen kuvan Eltelistä, joka osoittautui oikeaksi.

Eltelillä on todella hyvä työilmapiiri enkä keksi mitään negatiivista sanottavaa. Minut on kesätyöntekijänä otettu hyvin mukaan joukkoon ja kaikkeen tekemiseen. Suosittelisin kesätyöpaikka muillekin.

Millaisia työtehtäviä teet?

Olen mukana erilaisissa projekteissa saneerauksien ja kunnossapidon parissa. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta kyseisistä työtehtävistä, mutta minut perehdytettiin hyvin työtehtäviin. Koen, että olen saanut tarvittaessa aina apua ja olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia hommia. Olen oppinut älyttömän paljon kesän aikana. Sähköasema-asentajan työtehtävät ovatkin olleet mieluisia ja voisin kuvitella tekeväni niitä tulevaisuudessakin.

Mitä olet viihtynyt Eltelillä? Suosittelisitko Elteliä kesätyöpaikkana?

Olen viihtynyt hyvin! Eltelillä on todella hyvä työilmapiiri enkä keksi mitään negatiivista sanottavaa. Minut on kesätyöntekijänä otettu hyvin mukaan joukkoon ja kaikkeen tekemiseen. Suosittelisin kesätyöpaikka muillekin.

Mitkä ovat parhaat vinkkisi ensi kesän kesätyönhakijoille?

Ei kannata asettaa ennakkoluuloja työtehtäviä kohtaan. Ammattikoulussa olin sitä mieltä, etten lähtisi tällaisiin hommiin, joka johtui siitä, että en tiennyt mitä sähköasema-asentajan tehtävät käytännössä sisältävät. Näin kesän jälkeen voin sanoa, että työtehtävät olivatkin mukavimpia hommia mitä olen tähän mennessä tehnyt. Kannattaa lähteä itsenäisesti tutustumaan erilaisiin työtehtäviin ja hakea, jos on vähänkään kiinnostusta!

Aatu, tietoliikenneasentaja, Espoo

Millaista on työskennellä Eltelillä tietoliikenneasentajana? Lue alta kesätyöntekijämme Aatun haastattelu, joka on toteutettu elokuussa 2022. Kuvassa Aatu sisätiloissa tietoliikennetehtävissä, joissa ei olla tekemisissä sähkön kanssa. Kesätyöntekijät perehdytetään perusteellisesti työturvallisuudesta ja sen tärkeydestä.

Minkälainen opintotausta sinulla on ja miten löysit kesätyöpaikkasi?

Olen valmistunut tänä vuonna sähkö- ja automaatioasentajaksi sekä ylioppilaaksi kaksoistutkinnon kautta. Huomasin Eltelin avoimen tietoliikenneasentajan kesätyöpaikan Oikotieltä ja päätin hakea. Rekrytointiprosessi oli todella yksinkertainen ja nopeatempoinen. En ehtinyt ottaa yhteyttä kuin yhteen paikkaan, ennen kuin minut oli valittu Eltelille.

 

Millaisia työtehtäviä teet?

Olen toiminut apuna tietoliikenneasennuksissa sekä WLAN-tukiasemien asennuksessa. Kaikki työtehtävät ovat olleet mielekkäitä, eikä niistä löydy huonoa sanottavaa. Telepuolen työtehtävät ovat olleet hyvin erilaisia verrattuna sähköhommiin, joista minulla on aikaisempaa kokemusta. Sähkö ja tele kulkevat kuitenkin pitkälti käsi kädessä ja uusiin tehtäviin on ollut helppo oppia kun intoa löytyy. Molemmat ovat olleet miellyttäviä hommia!

"Eltel on ollut erittäin hyvä työnantaja. Kaikki ovat ystävällisiä ja täällä vallitsee hyvä työilmapiiri. Eltelillä on myös hyvät edut työntekijöille. Minulle ole tullut kesän aikana vastaan mitään ongelmakohtia."

Mitä olet viihtynyt Eltelillä? Suosittelisitko Elteliä kesätyöpaikkana?

- Eltel on ollut erittäin hyvä työnantaja. Kaikki ovat ystävällisiä ja täällä vallitsee hyvä työilmapiiri. Eltelillä on myös hyvät edut työntekijöille. Minulle ole tullut kesän aikana vastaan mitään ongelmakohtia.

- Suosittelen Elteliä kesätyönhakijoille. Täällä tuetaan ja tarvittaessa on helppo pyytää apua, jos jokin asia mietityttää. Eltel tarjosi myös kattavan perehdytyksen työsuhteen aikana.

Mitkä ovat parhaat vinkkisi ensi kesän kesätyönhakijoille?

- Muista, ettei tarvitse jännittää yhtään. Vaikka ei osaisikaan ja tietäisikään, niin kaikki menee hyvin, jos vaan on halua oppia. Kannattaa olla avoimin mielin ja lähteä kokeilemaan uutta!

Ilari, jakeluverkkoasentaja, Pirkkala

Haastattelu on toteutettu tammikuussa 2022. Kuvassa Ilari rakenteilla olevan, jännitteettömän muuntamon työmaalla.

Ilari työskenteli Eltelillä sähköliiketoiminnassa Pirkanmaalla kesän 2021. Kesän jälkeen Ilarin työsuhde vakinaistettiin. Ilari oli haastattelun aikaan isyyslomalla.

- Olen Ilari ja aloitin Eltelillä toukokuussa 2021 kesätyöntekijänä. Kesätyöt sujuivat sen verran hyvin, että olen tällä hetkellä Eltelillä vakituisessa työsuhteessa samoissa tehtävissä. Tehtävämme on tällä hetkellä uudistaa Tampereen sähköverkkoa.

Mitä opiskelet?

- Olen opiskellut Joensuussa sähkö- ja automaatioasentajaksi. Toimin hetken valmistumiseni jälkeen parvekelasiasentajana Helsingissä, jonka jälkeen muutin Tampereelle etsimään oman alan hommia. Ja nyt olen Eltelillä Pirkkalassa oman alan töissä :).

Miten päädyit meille kesätöihin?

- Näin pihapiirissä Eltelin auton ja googletin minkälaista toimintaa Eltelillä on. Löysin kesätyöpaikat Eltelin nettisivuilta, hain jakeluverkkoasentajan paikkaa ja pääsin tehtävään.

Näissä töissä mennään turvallisuus edellä, joten on tärkeää että tietää mitä tekee. Kesätöissä pääset näyttämään osaamisesi ja saat kokemusta alalta. Mahdollisuuksien mukaan työsuhteesi voi jatkua kesän jälkeenkin.

 

Oliko sinulla alasta kokemusta ennen Eltelille tuloa?

- Opiskelin alalla, mutta koulussa opimme tekemään lähinnä sisäsähköhommia. Eltelillä minulle nimitettiin heti kokeneempi asentaja, jonka kanssa harjoittelin yhdessä töitä. Työhön perehdytys oli hyvä. Kuljen edelleen kokeneemman asentajan kanssa kohteisiin.

Mikä on parasta omassa työssäsi?

- Mikään työpäivä ei ole samanlainen. Aina eri osoite, jonne mennään töihin ja päivittäin erilaisia haasteita. Minulla on myös mukavat työkaverit. Työpäivä menee kivasti, kun on hyvä työkaveri vieressä. Työkaverillakin syntyi juuri myös lapsi, niin kiva kun on joku samassa tilanteessa.

Mitä haluaisit sanoa henkilöille, jotka miettivät hakevatko Eltelille ensi kesänä kesätöihin?

- Asenne on tärkeä ja että haluaa oppia uutta. Näitä töitä ei opi koulussa. Toinen tärkeä asia on, että uskaltaa kysyä apua kokeneemmalta. Töissä mennään turvallisuus edellä, joten on tärkeää että tietää mitä tekee. Kesätöissä pääset näyttämään osaamisesi ja saat kokemusta alalta. Mahdollisuuksien mukaan työsuhteesi voi jatkua kesän jälkeenkin.

Suosittelisitko Elteliä työnantaja?

- Suosittelisin Elteliä työnantajana, jos tykkää olla ulkona töissä. Eltel on työnantajana hyvä. Jos tiimin sisällä ei kukaan tiedä johonkin kysymykseen vastausta, niin joku Eltelin 1500 ammattilaisesta tietää. Eltel tarjoaa työntekoon myös hyvät varusteet.

Jakeluverkkoasentaja

Käy myös tutustumassa jakeluverkkoasentaja Jonas Nilssonin työntekijätarinaan.

Lue lisää

 

Annu, toimistotyöntekijä, Kempele

Annu työskenteli Eltelin Kempeleen konttorissa kesän 2020, jonka jälkeen hän palasi opintojen pariin Jyväskylän yliopistoon.

- Opiskelen Jyväskylässä tietojärjestelmätiedettä, nyt alkaa toinen vuosi. Työtehtäväni Eltelillä ovat olleet  talous- ja toimistopuolen tehtäviä ja uskon että ne tukevat myös opintojani.

- Työskentelin kesän aikana esimerkiksi niin laskutuksen ja Telian resurssivastaavan tehtävien kuin erilaisten toimistotehtävien ja komennusasentajien majoitusjärjestelyjen parissa. Avustin myös kontrolleria talousprojektien selvittelyssä.

Eltelissä on uudistettu perehdytysprosessia ja siihen on Eltelillä selkeä toimintamalli. Tärkeää on, että uudet tulijat saavat hyvän ja kattavan perehdytyksen ja apua sekä neuvoa on helppo pyytää. Erityisen tärkeää on perehdyttää työuransa alussa olevat nuoret. Eltelin töissä turvallisuus ja oikeat työmenetelmät ja -tavat ovat äärimmäisen tärkeitä.

- Perehdytys sujui hyvin. Aluepäällikkö piti minulle yleisen perehdytyksen ja

kokeneempi kollega ohjasi ja koulutti minut työtehtäviin. Eltelin intrasta löytyi myös hyvin tietoa uusille työntekijöille ja osallistuin myös uusien työntekijöiden perehdytyspäivään. Perehdytyksessä sain hyvän yleiskuvan yhtiön toiminnasta, jonka jälkeen pääsin heti tositoimiin. Toimistosihteerin kanssa kävimme läpi työtehtäviä käyttäen apuna esimerkiksi Teamsin näytönjako- ja hallintaominaisuuksia, jolloin pystyimme noudattamaan turvaetäisyyksiä.

Perehdytys sujui hyvin. Aluepäällikkö piti minulle yleisen perehdytyksen ja kokeneempi kollega ohjasi ja koulutti minut työtehtäviin. Perehdytyksessä sain hyvän yleiskuvan yhtiön toiminnasta, jonka jälkeen pääsin heti tositoimiin.

- Kokeneelta kollegalta sain koko ajan tukea ja apua. Hän on osannut vastata kaikennäköisiin kysymyksiin mitä minulla on tullut mieleen mm. Eltelin toiminnasta. Kokeneen kollegan ollessa lomalla tein paljon töitä Eltelin päälliköiden ja muiden toimihenkilöiden kanssa muun muassa laskutuksen ja talousprojektien tiimoilta. Puolaankin olen välillä ollut yhteydessä laskujen takia.

- Kesän mittaan ymmärrys Eltelin toiminnasta on syventynyt. Kempeleen toimistolla on ollut mukava olla töissä, vaikka koronarajoitukset ja kesälomat verottivatkin paikallaolijoiden määrää. Kaikkien kanssa tulee juttuun, täällä on mielestäni hyvä yhteishenki ja kaikki haluavat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

Yhteyshenkilö

Eltel Rekrytointi

Henkilöstöhallinto / HR
rekrytointi@eltelnetworks.com