Sähköautojen latausratkaisut Securitaksen toimipisteisiin valtakunnallisesti

Turvallisuusalan yritys Securitaksen toiminta vaatii huomattavaa autokantaa, ovathan yrityksen autot tuttu näky suurimmassa osassa suomalaiskaupungeista. Miten autoilla liikkuvasta palvelusta tunnettu yritys voi viedä toimintaansa vihreämpään suuntaan, kestävällä tavalla?

Vuoden 2023 alkupuoliskolla Securitas ja Eltel aloittivat yhteistyön Securitaksen toteuttaman kilpailutuksen jälkeen. Securitas löysi Eltelistä etsimänsä kumppanin, joka tarjoaa sähköautojen latausratkaisut valtakunnallisesti, Helsingistä Rovaniemelle saakka. Millainen projekti on kyseessä? Securitaksen Branch Manager Mika Pesonen vastaa.

Tavoitteena päästöjen vähentäminen

– Securitaksen tavoitteena on siirtyä mahdollisimman pitkälti sähköistettyyn autokantaan, jotta saavutamme tavoitteemme autojen päästöjen vähentämiseen liittyen, Pesonen sanoo.

Kun toimipisteitä on kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa, eli kymmenittäin, tavoite ei ole vähäpätöinen. Sen saavuttaminen vaatiikin kumppanin, jolla on riittävää kokemusta ja ammattitaitoa tehtävään.

Eltelistä löysimme kumppanin, joka pystyy toteuttamaan turvalliset ja pitkälle tulevaisuuteen tähtäävät sähköautojen latausratkaisut kymmeniin erilaisiin kiinteistöihimme. Myös helppokäyttöisyys on meille tärkeää, jotta saamme raportointiin vaadittavat tiedot sähkönkulutuksesta helposti yhdestä järjestelmästä.

Mika Pesonen Branch Manager, Securitas

Projekti aloitettiin pilottihankkeella, jonka puitteissa Securitaksen Espoon toimipiste varustettiin sähköautojen latausasemilla ensimmäisenä. Pilotin jälkeen sama konsepti viedään Securitaksen muihin toimipisteisiin läpi Suomen.

Eltelillä on valmiudet toteuttaa erilaisia vaativia sähköautojen latausjärjestelmien asennuksia ympäri Suomen. Lue lisää yrityksille tarjoamistamme palveluista.

Hyvin suunniteltu asennustyö on jo puoliksi tehty

Projekti alkoi Eltelin toteuttamalla käynnillä, jossa kartoitettiin millainen tila on kyseessä ja millaisia tarpeita toimipisteessä on nyt ja kenties tulevaisuudessa. Tämän jälkeen Eltel suunnitteli ratkaisun, joka hyväksyttiin sekä Securitaksen että kiinteistön puolesta. Espoon toimipisteeseen asennettiin pilottihankkeen myötä neljä sähköauton latausasemaa ja varaus kahdeksalle, tulevaisuuden tarpeiden varalle. Pilottihankkeen myötä syntynyt konsepti viedään projektin edetessä muihin Securitaksen toimipisteisiin valtakunnallisesti.

– Asennustyön alkaessa tiesimme hyvin mitä tulee tapahtumaan ja milloin. Projekti oli hyvin suunniteltu ja eteni sujuvasti siitä huolimatta, että kiinteistömme on rakennettu 1980-luvun alkupuolella ja on sittemmin kokenut useita muodonmuutoksia vuosien varrella, Pesonen sanoo.

Securitaksen terveiset muille yrityksille

Pesonen kannustaa muitakin yrityksiä tarttumaan toimeen sähköauton latausratkaisujen suhteen, varsinkin jos yrityksen strategiassa on vastuullisuustavoitteita.

– Kartoita yrityksen lataustarpeet ja kerro niistä Eltelille, jotta suunnittelutyön tekijä tietää mitä yrityksessänne halutaan. Meillä Securitaksella halutaan siirtyä mahdollisimman pitkälti sähköautoihin, minkä tämä projekti mahdollistaa, Pesonen sanoo.

Yhteyshenkilö

Ahti Leväaho

Ratkaisumyynti, E-Mobility
0403113602 ahti.levaaho@eltelnetworks.com