Työturvallisuus on ykkösprioriteetti

Kajaaniin, Otanmäen uudelle linjalle nousee parhaillaan yhteensä 123 pylvästä. Eltelin Kajavelle rakentama 110 kilovoltin linja on valmistuessaan yhteensä 31 kilometriä pitkä. Työmaalla asentajana ja kärkimiehenä toimiva Mika Sinkkonen on viihtynyt Eltelillä erinomaisesti. 

Kärkimies on työmaalla vähän kuin työnjohdon oikea käsi.

– En ole niinkään esihenkilö, vaan ennemmin liideri. Toimin yhtenä jäsenenä ryhmässä, Sinkkonen kertoo.  

Uusi tutkinto työn ohessa 

Aiemmin auto- ja kuljetustekniikan mekaanikoksi kouluttautunut Sinkkonen aloitti Eltelillä työskentelyn vuonna 2009. Tällä hetkellä hän on ollut talossa siis jo yli 10 vuoden ajan.  

– En kyllä ole katunut, Sinkkonen hymyilee.  

Aloitettuaan Eltelillä Sinkkonen suoritti työnsä ohessa Eltelin tarjoaman sähkötekniikan perustutkinnon. Sähkötöitä hän ei tämänhetkisessä työssään kuitenkaan juuri tarvitse, sillä linjarakentamisessa kyse on pitkälti teräsrakentamisesta. 

– Työhömme kuuluu pylväspystytyksiä, johtimien vetoja, sitomista ja välisiteiden asennusta. Johtimien veto on se päätyömme, Sinkkonen summaa.  

Eltel tarjoaa kaiken tarvittavan 

Asentajan työhön kuuluu paljon sellaisia asioita ja tehtäviä, joissa työturvallisuus ja annettujen ohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Töitä tehdään paljon yläilmoissa pylväissä ja pylväiden välissä. 

– Työturvallisuus edellä tässä mennään, se on ihan ykkösprioriteetti, Sinkkonen painottaa.  


– Koko tämä linja myös maadoitetaan, koska tähän tulevat latausjännitteet ovat niin voimakkaat. Se indusoituu vieressä olevista linjoista ja sääolosuhteista. Jännite on tappava, jos sitä ei ota hallintaan, Sinkkonen jatkaa.  

– Työturvallisuus edellä tässä mennään, se on ihan ykkösprioriteetti, Sinkkonen painottaa.  

Koska työmaat sijaitsevat usein eri puolilla maata, on Eltelille asentajaksi hakeutuvan oltava valmis tekemään myös matkatyötä. Itse työ on melko fyysistä ja töitä tehdään ulkona säässä kuin säässä.  

– Ei ole huonoa keliä, vaan on vain väärä varustautuminen. Eltel kyllä tarjoaa varustuksen – toppavaatteet, haalarit, kengät, hanskat ja kaikki – eli palella ei kyllä Eltelin puolesta tarvitse, Sinkkonen toteaa. 

Katso Eltelin avoimet työpaikat

Olemme alan suurin työnantaja Suomessa. Tutustu avoimiin työtehtäviimme Suomessa ja liity porukkaan!

Hae meille!

Yhteyshenkilö

Eltel Rekrytointi

Henkilöstöhallinto / HR
rekrytointi@eltelnetworks.com