Haikon Kartano – täyden palvelun uniikki hotelli satsasi sähköautojen latausinfraan

Historiallisesti merkittävä, uniikki, ekologinen, täyden palvelun hotelli. Haikon kartanoa voi kuvailla kaikilla näillä tavoilla. Hotellissa on vuosien saatossa tehty monenlaisia uudistuksia, joista yksi viimeisimpiä on panostus ajantasaiseen sähköautojen latausinfraan. Tapasimme hotellin omistajan Veikko Vuoriston, joka kertoi miksi sähköauton latausinfra on hotellille tärkeä.

Tervetuloa Haikkoon! Olemme olleet täällä perheeni kanssa yrittäjinä jo -60-luvulta.

Olemme aina pitäneet hotellistamme hyvää huolta perinteitä kunnioittamalla. Samalla kuitenkin haluamme panostaa nykyaikaisiin järjestelmiin kuten moderniin infraan.

Veikko Vuoristo Omistaja, Hotelli Haikko
Image of Veikko Vuoristo, owner of Hotelli Haikko.

Haikon kartano kehittää moderneja ja vastuullisia ratkaisuja - unohtamatta perinteikästä historiaa

Kartanon historia juontaa juurensa 1300-luvulle. Hotelli Haikko erottautuu muista hotelleista juurikin perinteikkään kartanon ja sitä ympäröivien tiluksien ja palveluiden myötä. Näiden yhdessä toivotaan jättävän hotellin vierailijoihin lähtemättömän muistijäljen ja kokemuksen.

- Olemme aina pitäneet hotellistamme hyvää huolta. Meillä aukesi juuri 50 vastaremontoitua huonetta. Olemme myös panostaneet uusiutuvaan energiaan ja muun muassa merilämmön hyödyntämiseen osana hotellin ekologisuutta. Hotellin mailla viljellään pienimuotoisesti syötäviä kukkia ja tuotetaan omaa hunajaa. Vieraamme arvostavatkin luontoa, historiallista tunnelmaa ja ympäröivää kauneutta. Samalla kuitenkin haluamme panostaa nykyaikaisiin järjestelmiin kuten moderniin infraan. Sähköautojen latausjärjestelmä on hyvää jatkumoa tälle työlle.

Hotellivieraista yhä useampi saapuu sähköautolla

Vuosittain Haikossa käy noin 100 000 vierasta. Hotelliin tullaan viettämään aikaa ja esimerkiksi häät ovat Haikolle merkittävä tapahtumasegmentti. Hotellissa on isot pysäköintitilat niin bussi- kuin henkilöautoille ja suurin osa vieraista saapuu omilla autoilla.

- Tiedämme, että sähköautoilevien vieraiden määrä kasvaa ja kasvu on selvästi vain kiihtymässä. Viime vuonna teimme päätöksen investoida latausinfraan ja lähdimme liikkeelle kahdeksalla latauspisteellä sekä uudella sähkökeskuksella. Nyt kun ensimmäiset pisteet on avattu ja sähkökeskuksen riittävä kapasiteetti varmistettu, meidän on helppo laajentaa ja tuplata pisteiden määrä.

Eltel valikoitui latausinfran toimittajaksi monen tekijän kautta

Eltel rakensi Haikkoon kahdeksan Virran latauspistettä sekä uuden sähkökeskuksen. Virran järjestelmän laskutusominaisuus oli hotellille yksi tärkeitä avainasioita.

- Olen tyytyväinen Eltelin hotellille tarjoamaan palveluun. Olimme jo aikaisemmin kuulleet Eltelin tarjoavan sähköautojen avaimet käteen -latausratkaisuja. Kilpailutimme hankkeen ja arvioimme hinnan ohella myös muita tekijöitä. Eltel valikoitui toimittajaksemme ja olemme olleet tyytyväisiä niin Eltelin toimitukseen kuin myös Suomessa yleiseen latauslaitetoimittaja Virran älykkääseen järjestelmään.

Mielellämme teemme Eltelin kanssa yhteistyötä jatkossakin!

Kuva hotellinjohtaja Veikko Vuoristosta lataamassa autoa Hotelli Haikossa.

Henkilökohtaisestikin hybridin omistajana olen sitä mieltä, että varmasti moni sähköauton omistaja pettyisi, jos meillä ei olisi latauspisteitä, Porsche-harrastaja Vuoristo toteaa.

Kiinnostuitko sähköauton latausasemista?

Koko projekti samasta talosta

Eltel tarjoaa sähköautojen latausratkaisuja koko Suomen laajuisesti. Palveluumme kuuluu kohteen kartoitus tapauskohtaisesti sekä osaaminen myös sähkökeskuksen asentamiseen. Ota yhteyttä myyntiimme!

Yhteyshenkilö

Ahti Leväaho

Ratkaisumyynti, E-Mobility
0403113602 ahti.levaaho@eltelnetworks.com