Sähköautojen latausjärjestelmät taloyhtiöille

Laki velvoittaa vähintään viisi pysäköintipaikkaa tarjoavat taloyhtiöt asentamaan pysäköintipaikoille laturivalmiuden, kun seuraava autopaikkoja koskeva laajempi korjaushanke koittaa.

Vaikka laki ei vielä vaadi asentamaan itse latureita, kannattaa siitäkin käydä taloyhtiössä keskustelua jo ennen kuin osakkaat ja asukkaat alkavat hankkia sähköautoja – laadukas latausinfra on näin valmiina, kun tarve tulee.

Toteutamme taloyhtiöille sopivat sähköautojen latausratkaisut avaimet käteen -periaatteella.

Miten hankitaan sähköauton latauspiste taloyhtiöön?

Meiltä saatte kaiken kerralla, turvallisesti ja toimintavarmasti. Tavoitteemme on aina yhdessä asiakkaan kanssa löytää helpoin ja edullisin sähköauton latausjärjestelmä taloyhtiöön.

  1. Ensimmäinen askel kohti taloyhtiön omaa latauspistettä on yksimielinen taloyhtiö. Sähköautojen latauspiste on huomattavasti yksinkertaisempi hankinta, kun taloyhtiössä ollaan yksimielisesti päätöksen takana. Taloyhtiössä kannattaa ottaa huomioon asuntojen arvonnousu latausasemien rakentamisen myötä.
  2. Toinen askel on määritellä, kuinka monta latauspistettä taloyhtiöön halutaan nyt ja lähivuosina. Koska sähkö- ja hybridiautojen määrä kasvaa kovaa vauhtia, kannattaa varautua kysynnän kasvuun. Me autamme tässä.
  3. Seuraava askel on sähköliittymän kapasiteetin kartoitus taloyhtiössä – kestääkö kiinteistön sähköliittymä latauspisteiden vaatimukset? Jos sähköliittymä vaatii vahvistamista, sen tekee paikallinen verkkoyhtiö. Me autamme tässäkin.
  4. Jos sähköliittymä on kunnossa, seuraavaksi selvitämme millaisen infrarakentamisen sähköauton latauspiste vaatii taloyhtiössä. Kaipaako taloyhtiön sähkökeskus uusimista, eli onko tarvittaville sulakkeille tilaa, vai pitääkö sähkökeskusta laajentaa.
  5. Seuraavaksi kartoitetaan järkevimmät reitit sähkövedoille ja paikat latureille – seinään vai tolppaan? Konsultoimme teitä tässä, sekä oikeanlaisten latureiden valinnassa. Tämän jälkeen etenemme asennusvaiheeseen.

Kuka maksaa sähköauton latauspisteen asennuksen taloyhtiössä? Vaihtoehtoja on useita.

Taloyhtiössä voidaan esimerkiksi sopia, että taloyhtiö kustantaa kaikille latausvalmiuden eli asennuksen, mutta jokainen osakas maksaa itse oman latauslaitteensa ja käytetty sähkö laskutetaan asukkailta erikseen. Vaihtoehtoisesti taloyhtiö voi veloittaa investoinnin kokonaisuudessaan osakkailtaan. Me laskutamme joka tapauksessa aina taloyhtiötä, emme koskaan loppukäyttäjää suoraan.

Yksittäiset kotilatauslaitteet tarjoamme yhteistyökumppanimme kautta: 

  • Virta jälleenmyynti
  • Ratkaisut leasing-autoille - kysy lisää, löydät yhteystiedot alta

Yhteyshenkilö

Ahti Leväaho

Ratkaisumyynti, E-Mobility
0403113602 ahti.levaaho@eltelnetworks.com