Eltel varmisti DNA:n matkapuhelinverkon toimivuuden kesän 2022 tapahtumissa

Tämä kesä oli ensimmäinen laatuaan, kun Eltel ylläpiti asiakkaamme DNA:n  nk. tapahtumavaunuja. Tapahtumavaunujen tekniikka mahdollistaa mobiiliyhteyksien riittävän kuuluvuuden alueella, jolle kerääntyy runsain joukoin ihmisiä kuten esimerkiksi festareilla.

Vaunuja on tällä hetkellä seitsemän kappaletta ja ne on nimetty Batman-elokuvien hahmojen mukaisesti. Kuvissa voit nähdä Batmanin, Arvuuttajan ja Pakkasherran niin Nummirockissa, Suviseuroilla, SolarSoundissa, Reisjärven Opistoseuroilla kuin Provinssissa.

Ensimmäisen varsinaisen tapahtumakauden tapahtumat on nyt hoidettu ja ensi vuoden kalenteria on aloitettu suunnittelemaan. Tämän vuoden tapahtumista Eltel sai asiakkaalta positiivista palautetta. Ammattitaitoisten kenttähenkilöiden sekä työnjohdon avulla kaikissa kesän tapahtumissa saatiin vaunut kuntoon ja palvelut päälle laadukkaasti ja hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Mitä kuuluu tapahtumavaunujen hoitoon?

Tapahtumavaunujen hoitoon kuuluu koordinointi, vaunun sijoittamisen suunnittelu ja luvittaminen, vaunun asennus ja purku sekä huolto ja ylläpito.

 1. Koordinointivaiheessa rakennetaan vuosittainen tapahtumakalenteri. Se kootaan listaamalla erilaisia tapahtumia tulevan vuoden ajalta, joiden perusteella tilaaja päättää, mihin kohteeseen vaunu on kannattavaa viedä.

 2. Tämän jälkeen suunnitellaan vaunun sijoittaminen ja sen asentaminen. Tapahtumanjärjestäjältä on hankittava lupa sijoittaa vaunu sekä sähkösyöttö vaunulle? Yhteistyössä Eltelin siirtoyhteyssuunnittelun kanssa vaunun liittämiseksi verkkoon, joka tapahtuu yleensä valokuidulla tai jopa radiolinkillä. 
   
 3. Muutama päivä ennen tapahtumaa vaunu viedään määrätylle paikalle, asennetaan, sähköistetään, kytketään siirtoyhteys ja otetaan sitten vaunu käyttöön yhteistyössä asiakkaan/tilaajan tai laitetoimittajan hallinnan kanssa. Tämän jälkeen tehdään käyttöönottotestaus, jolla varmistetaan vaunun palvelun toimivuus ja laatu. 
   
 4. Tapahtumapäivän aikana päivystetään mahdollisia vikoja. Tapahtuman jälkeen käydään purkamassa vaunu pois ja se kuljetetaan Eltelin toimipisteeseen tai suoraan seuraavaan tapahtumaan. Vaunuja voidaan myös viedä yllättäviin kapasiteettitarpeisiin, esim. yllättäen purkaantuneen tukiaseman tai vikatilanteen vuoksi. 
   
 5. Ylläpidossa ja huollossa vastataan vaunujen kunnosta. Siihen kuuluu muun muassa katsastukset, renkaiden vaihdot, tarkastukset ja huollot. Lisäksi tehdään tarvittavat tekniikan vaihdot tai modernisoinnit.

Yhteyshenkilö

Tomi Luhtanen

Tuotantopäällikkö
0403112145 tomi.luhtanen@eltelnetworks.com