Eltelillä entistä kattavampi osaaminen tuulivoimaloiden huoltotöihin

Vestaksen tuulivoimaloiden huoltotöissä toimimisen edellytyksenä on asianmukaisen koulutuksen suorittaminen Vestaksen järjestämänä. Hiljattain seitsemän Eltelin osaajaa oli kattavassa koulutuksessa Vestaksen Tanskan koulutuskeskuksessa.

Eltel työskentelee Vestaksen kohteissa ympäri Suomen

Teemme Vestakselle muun muassa niin kutsuttuja Walkdown-tarkastuksia. Näihin sisältyy keski- ja pienjänniteasennusten tarkastukset sekä kytkentälaitteistojen koestukset. Etunamme tarkastuksissa on se, että voimme tarvittaessa tehdä myös korjaustyöt asentajiemme toimesta. Asiakas arvostaa tätä nk. yhden luukun -toimintamallia.

Tuulivoimaloissa turvallisesti työskentely vaatii kattavan koulutuksen

Vestaksella on kattava turvallisuuskoulutus- ja perehdytysmateriaali, jonka jokaisen heidän voimaloissaan töitä tekevän täytyy hallita. Tällä taataan mahdollisimman turvallinen ja laadukas työskentely haasteellisissa voimalaitosolosuhteissa jopa satoja metrejä maanpinnan yläpuolella olevissa laitoksissa.

Suomessa tuulivoimaloissa vaaditaan myös kattava sertifioidun GWO (Global Wind Organisation) -kouluttajan järjestämä koulutuspaketti. Siihen sisältyy muun muassa Working at Heights -koulutus mahdollistamaan köysien varassa laskeutuminen mahdollisissa ongelmatilanteissa. Luonnollisesti asentajamme oman ammattikoulutuksensa lisäksi käyvät läpi aina myös työmaakohtaiset perehdytykset ja turvallisuuskoulutukset ja asianmukaiset alan yleiset pätevyydet esim. ensiapu, tulityö ja yleinen turvallisuus.

Koulutuksen myötä asentajillamme on ajan tasainen pätevyys työskennellä itsenäisesti sähköisten kunnossapito- ja tarkastustöiden parissa Vestaksen tuulivoimaloissa. Tämä mahdollistaa Eltelille entistä kattavamman osaamisen tuulivoimalatyömailla ympäri Suomen.

Kiinnostuitko? Lisätietoa Eltelin tuulivoimalaosaamisesta

Sami Inkeroinen
tiiminvetäjä, Eltel
Puh. 040 311 4660
sami.inkeroinen@eltelnetworks.com

Tuomas Antikainen
voimansiirron myynti, Eltel
Puh. 040 311 3400
tuomas.antikainen@eltelnetworks.com

Alla asentajiemme kuvaterveisiä koulutuksesta. Kuvat: Jere Polojärvi.

Jokaisella työvaiheella on erillinen tarkastuslista, jonka täyttämiseen vaaditaan osaamista ja tietotaitoa voimalan sisäisestä tekniikasta sekä kokemusta sähköalalta.

Koulutuksessa harjoiteltiin muun muassa simuloidusti huoltotöitä. Hydrauliikkapumpun sähkömoottori irrotetaan turvallisesti verkosta ja varmistetaan jännitteettömyys ennen laitteen huoltoa.