Eltelille sopimukset OX2 tuulipuiston voimajohdon ja sähköaseman rakentamisesta

Eltelin rakentamat verkkoyhteydet ovat jälleen mahdollistamassa siirtymää kohti uusiutuvan energian tuotantoa. Eltel ja tuuli- ja aurinkovoimapuistoja kehittävä OX2 ovat allekirjoittaneet sopimukset 110 kV voimajohdon sekä 110/33 kV sähköaseman rakentamisesta OX2:n uuteen Niinimäen tuulipuistoon Etelä-Savossa.

Niinimäen tuulipuistoon tulee 22 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu kokonaisteho on 145,2 megawattia. Valmistuttuaan tuulipuiston vuosittainen energiantuotanto on noin yli 400 GWh, joka vastaa noin 80 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta (5000 kWh/kotitalous). Eltelillä on merkittävä rooli osana uusiutuvan ja kestävän energian ratkaisua hankkeen edetessä.

Eltelin kokonaisuus koostuu kahdesta avaimet käteen -toimituksesta. Ensimmäinen kokonaisuus käsittää 18 km mittaisen 110 kV voimajohdon rakentamisen OX2:n uudelta Mataramäen sähköasemalta Fingridin Kauppila – Hännilä voimajohtoon Suonurkkaan, jonka kautta tuulipuistossa tuotettu sähkö syötetään kantaverkkoon. Toinen kokonaisuus sisältää edellä mainitun 110/33 kV Mataramäen sähköaseman rakentamisen Niinimäen tuulipuistoon.

”Hienoa päästä jatkamaan OX2 kanssa hyvää yhteistyötä. Hanke vahvistaa entisestään erinomaista tilauskantaamme uusiutuvassa energiassa”, sanoo Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel.

”Eltel on OX2:lle merkittävä kumppani voimajohtojen ja sähköasemien rakentamisessa. Meillä on erinomaiset kokemukset Eltelin suorituskyvystä ja laadusta, joten on hienoa ja luontevaa jatkaa töitä Eltelin kanssa myös Niinimäen tuulivoimapuiston osalta”, sanoo Ville Häkkinen, projektipäällikkö, OX2.

Eltelin työt projektissa alkavat vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä ja valmistuvat kesällä 2024. 

Lisätietoja:

Juha Luusua
toimitusjohtaja, Eltel
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Ville Häkkinen
projektipäällikkö, OX2
Puh. 040 550 7117, ville.hakkinen@ox2.com

Teemu Loikkanen
maajohtaja, OX2
Puh. 050 373 6243 Teemu.Loikkanen@ox2.com

Eltel
Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 5,000 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli  812,6 miljoonaa euroa vuonna 2021. Osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.

OX2
OX2 kehittää ja myy tuuli- ja aurinkovoimapuistoja. Yhtiö on ottanut johtavan aseman laajamittaisen maatuulivoiman rakentajana toteutettuaan 17 viime vuoden aikana noin 3,5 gigawattia tuulivoimaa Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Puolaan. Lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa OX2 rakentaa kestävämpää tulevaisuutta. www.ox2.com