Eltel ja EPV solmivat sopimuksia - Iijoki ja Sellee-Röyttä

Kiitos asiakkaallemme EPV:lle luottamuksesta kykyymme sähköasema- ja voimajohtohankkeiden rakentamisessa.

Eltel ja EPV Alueverkko Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Iijoki varren vesivoimalaitosten Haapakoski, Kierikki, Maalismaa ja Pahkakoski 110 kV kytkinlaitosten saneerauksesta. Kytkinlaitokset ovat siirtyneet Pohjolan Voimalta EPV:n omistukseen ja tässä hankkeessa suojaus- ja ohjausjärjestelmät muutetaan PVO:n hallinnasta EPV:lle.  Hanke alkaa välittömästi suunnittelulla ja asemasaneeraukset valmistuvat syksyllä 2021 ja 2022.

Urakassa uusimme 110 kV suurjännitelaitteita sekä suojaus-, ohjaus- ja apujärjestelmiä. Maanrakennustöiden osalta vastuullamme on asema-aitojen uusiminen, kytkinlaitoksen laajennus ja uudet kojeistorakennukset (4 kpl).

**

Eltel ja EPV Teollisuusverkot Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden 110kV voimajohdon Sellee-Röyttä 2 rakentamisesta. Uusi johto parantaa Röytän teollisuusalueen sähköverkon käyttövarmuutta ja siirtokapasiteettia.

Voimajohtohanke on osa Torniossa sijaitsevan Outokummun Röytän teollisuusalueen sähköverkon laajennusta. Eltelin voittama voimajohtourakka on avaimet käteen -toimitus, johon kuuluu vapaasti seisovilla pylväsrakenteilla toteutettavan ilmajohdon lisäksi maakaapeliosuuden rakentaminen uudelle Röyttä GIS 2 -asemalle.

Projekti alkaa välittömästi suunnittelulla. Maastossa työt alkavat kesällä perustustöillä ja loput voimajohtotyöt tehdään syksyn 2021 aikana. Kokonaisuudessaan urakka on valmis keväällä 2022.

Lisätietoja:

Juha Luusua
toimitusjohtaja,Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 6,000 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli 1,1 miljardia euroa vuonna 2019 ja osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.