Eltelin tuulivoimaliiketoiminta valmiina markkinan piristymiseen

Aiemman tukitariffikiintiön täytyttyä tuulivoimainvestoijat pidättäytyivät uusien hankkeiden rakentamisesta ja alalla oli rakentamisen suhteen hetken hiljaista. Tällä hetkellä liiketoiminta on aktivoitumassa ja tuulivoiman uusia tuotantotukia kilpailutetaan huutokaupalla loppuvuodesta 2018. Tuulivoima ei kuitenkaan ole pelkästään tukien varassa vaan merkittävään rooliin nousee puhtaasti markkinalähtöinen tuulivoima.

Tulevan tukitariffikiintiön määrä on markkinan volyymiodotusten valossa hyvin maltillinen, joten erityisen mielenkiinnon kohteeksi on nousemassa markkinalähtöinen tuulivoima. Sen on mahdollistanut mm. teknologian kehitys (esim. tuuliturbiinien höytysuhteen ja koon kehittyminen), suuruuden ekonomia sekä sähkön markkinahinnan nouseminen lähemmäksi ”normaalia” tasoa. Esim. hiljattain julkistetut Googlen ja IKEA:n sähkönostosopimukset usealta suomalaiselta tuulipuistolta perustuivat täysin markkinaehtoiseen hinnoitteluun. Alan yleinen käsitys on, että lisää samanlaisia ulostuloja tulee lähitulevaisuudessa.

Eltelille kaikki tämä tarkoittaa sitä, että saamme paljon tarjouspyyntöjä ja teemme parasta aikaa kiivaasti tarjouksia tuulipuistorakentamiseen

Se, mitä asiakas meiltä mahdollisesti ostaa riippuu paljolti tarjouspyynnön sisällön määrittelystä, asiakkaan organisaation suuruudesta sekä asiakkaan kyvystä valvoa KVR-rakentamista. Eltelin tuulivoimatarjontaan kuuluvat tiet, nostokentät, perustukset ja sähköverkon ja sähköasemien kokonaissuunnittelu ja rakentaminen. Asiakkaan mahdollisesti kevyt organisaatio tarvitsee riittävän vahvan ja osaavan kokonaistoimittajan.

Strategisena tavoitteenamme on olla yksi merkittävä ja haluttu kumppani tuulivoimainfran rakentamisessa

Eltel on aikaisempina tuulivoiman kovina vuosina 2013-2018 rakentanut paljon tuulivoimahankkeita, joista kolme merkittävintä ovat Keulakkopää-Kuolavaaran, Annankankaan sekä Nikkarinkaarron tuulivoimapuistot. Niissä rakensimme lähes kaiken tuuliturbiinien vaatiman infrastruktuurin teistä kaapelointiin ja sähköasemaan/voimajohtoon.  Referenssit ovat vahva osoitus osaamisestamme, toivottavasti saamme niitä lisää tulevina vuosina.

Lue lisää tarjonnastamme täältä.

Lisätietoja:

Antti Lassila, myyntijohtaja
antti.lassila@eltelnetworks.com
puh. 040 311 4583