Eltelin panostus 5G-verkkoihin jatkuu vahvana

Verkossa liikkuvan tiedon määrä kasvaa eksponentiaalisesti. Langattomia 5G-ratkaisuja kehitetään kiihtyvää tahtia. Eltel on vahvasti mukana 5G-verkkojen tutkimuskonsortiossa ja kuluneen syksyn aikana olemme olleet suunnittelemassa, asentamassa ja testaamassa NB-IoT-testiverkkoa. Testiverkon ensimmäinen pilottikohde käynnistyi Caritas Palvelut Oy:n senioriasuntokohteessa Oulussa, josta on jo saatu ensimmäisiä rohkaisevia tuloksia.

NB-IoT verkkotekniikalla voidaan toteuttaa tuki asioiden Internetille (IoT) mobiiliverkkoihin nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kyseinen tekniikka toimii osana 5G-testiverkkoa ja mahdollistaa IoT-ratkaisujen kehittämisen tutkimushankkeen eri osapuolille.

Eltel on erittäin tyytyväinen 5G-hankkeen antiin kokonaisuudessaan. ”Meillä on ollut upea mahdollisuus tuoda laaja verkko-osaamisemme 5G-konsortion käyttöön. Me puolestamme olemme saaneet kattavan kokonaiskuvan 5G- ja IoT-verkoista sekä niiden tuomista hyödyistä”, kertoo kehityspäällikkö Risto Jurva. ”Yhteistyön myötä kehitämme omia palveluitamme ja keskustelemme asiakkaidemme kanssa lähivuosien näkymistä. Asiakkaitamme kiinnostaa erittäin paljon se, kuinka me voimme parhaiten tukea palveluillamme heidän liiketoimintaansa.”

Oulun 5GTN+ -tutkimusprojekti on Tekesin ja mukana olevien yritysten rahoittama ja se jatkuu vuoden 2018 loppuun asti. Hanke on saanut laajaa näkyvyyttä myös kansainvälisesti.

Lisätietoja:

Risto Jurva, kehityspäällikkö

Puh. 040 311 2268, risto.jurva@eltelnetworks.com

Lue lisää: www.5gtn.fi

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu segmentteihin Power, Communication ja Other. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja Saksa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 8400 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa vuonna 2016. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2015 lähtien.