Eltel on solminut 20 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Jernbaneverketin kanssa Norjassa

Eltel Networks AS on allekirjoittanut Norjan Jernbaneverketin kanssa sopimuksen korkea -ja matalajännitejärjestelmien sekä teleliikennejärjestelmän toimittamisesta Lansetin ja Kleverudin väliselle rataosuudelle. Kaksiraiteinen rataosuus on 17 kilometriä pitkä ja sijaitsee 60 kilometriä Oslosta pohjoiseen.

Sopimus on huomattavan tärkeä Eltelin Norjan Rail & Road -yksikölle. Hankkeen kesto on kolme vuotta ja se vahvistaa Eltelin kehitystä Norjassa. Jernbaneverket on hallinnollinen virasto, joka vastaa rataliikenteestä.

Toimitus sisältää mm. 14 teknistä tilaa, kulunvalvontajärjestelmän, 22 kV:n aseman, pienjänniteasennuksia, valaistuksen, kuituverkon ja radiomastoja.

Olemme iloisia, että saimme Eltelin mukaan jatkamaan kaksiraiteisen radan rakentamista Langsetin ja Kleverudin välille, sanoi Jernbaneverketin rakennusosaston projektijohtaja Erik Nilssen.

Tämä sopimus on strategisesti tärkeä meidän laajentumisellemme Norjan rataliiketoiminnassa. Se todistaa vahvuudet Eltelin erikoistuneessa organisaatiossa, joka hyödyntää kompetensseja yli maarajojen, sanoi Fredrik Häggström, Eltelin Rail & Road -yksikön liiketoimintajohtaja.
 
Perustimme Norjan Rail & Road -yksikön tammikuussa 2012 ja liikevaihtomme oli noin neljä miljoonaa euroa ensimmäisen vuoden aikana. Tämä projekti on virstanpylväs yksiköllemme, kertoi Norjan yksikön johtaja Erling Haugnes.

Lisätietoja:

Hannu Tynkkynen, Vice President, Eltel Group Oy
hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com

Kuvassa vasemmalla Jernbaneverketin rakennusosaston ​Erik Nilssen ja ​oikealla Eltel Norjan Erling Haugnes.