Eltel allekirjoitti 23 miljoonan euron arvoisen sopimuksen sähkönjakelun parantamisesta Dar Es Salaamissa

Eltel Group on solminut 23 miljoonan euron arvoisen sopimuksen sähkönjakelun toimitusvarmuuden parantamisesta Tansaniassa Dar Es Salamin kaupungissa. Eltelin tarjous voitti kilpailussa alan eurooppalaiset suuret yritykset. Projekti tehdään Tansanian ja Suomen valtioiden välisen kehitysyhteistyön puitteissa. Asiakas on TANESCO, Tanzania Electric Supply Company Limited.

Projektiin kuuluu uusi 132/33 kV:n sähköasema ja olemassa olevien sähköasemien laajennus, maanalainen kaapeliverkosto, uusi jakelunhallintakeskus, SCADA – valvomo-ohjelmiston ja jakelunhallintajärjestelmän koeversion käyttöönotto, optisen kuituverkon rakentaminen sekä puhelinverkon kunnostus.

Projektin tavoitteena on kasvattaa sähkönsiirron luotettavuutta Dar Es Salaamin alueella parantamalla voimansiirto- ja jakeluverkostoja. Hankkeen suunniteltu kesto on kaksi vuotta. Kaavoitus ja suunnittelu sisältävät myös sosiaalisten ja ympäristövaikutusten arvioinnin.

- Meillä on ollut ongelmia muun ohella energiahävikin kanssa johtuen huonosta infrastruktuurista. Tämä projekti tulee auttamaan meitä useissa haasteissa, TANESCOn toimitusjohtaja Boniface Njombe kertoi allekirjoitustapahtumassa. Njomben lisäksi tapahtumassa olivat mukana Suomen suurlähettiläs Sinikka Antila ja Eltelin Bengt Röstlund.

Lisätietoja:
Lars Hammarstedt, Director, Eltel Power Transmission International
Tel: +46 76 798 5557, lars.Hammarstedt@eltelnetworks.se