Eltelin asiakaspäivillä kurkistettiin alan tulevaisuuteen

Viisi viikkoa ja viisi Eltelin asiakkaille suunnattua päivää. Helsingistä alkanut koko maan kattava kierros päättyi 4. lokakuuta Ouluun. Kurkistus tulevaisuuteen -teeman taakse kätkeytyi mielenkiintoisia esityksiä sähkö-, tele- ja it-alan viimeisimmistä trendeistä sekä tulevaisuuden näkymistä alan ammattilaisten ja asiantuntijoiden kertomina. Kaikkiaan asiakaspäivät keräsivät yhteen noin 250 asiakasta eri puolilta Suomea.

Elenian pääomistaja 3i lupaa korkean luokan jakeluverkkoliiketoimintaa Suomeen

Oulussa odotettiin mielenkiinnolla 3i:n Scott Moseleyn puheenvuoroa, miksi LNI Aquisition- konsortio päätyi ostamaan Vattenfall Verkot. 

- Sen lisäksi, että kaupan kohde sopi hyvin yrityksen portfolioon ja että tuotto-odotukset ovat hyvät, suomalainen avoin business-kulttuuri ja yrityksen johdon vahva osaaminen vakuuttivat ostajat, Moseley kertoi.

Viranomaisvaatimusten vuoksi verkkoon tehtävät investoinnit saattavat olla monelle toimijalle melkoinen kustannus. Viitaten tuleviin investointeihin Moseley esitti näkemyksensä, jonka mukaan saamme jatkossakin lukea samanlaisista kaupoista.  Sijoitusyhtiön osakas vakuutti esityksensä lopuksi, että verkkoon tehty sijoitus on pitkäaikaissijoitus ja että verkon uudistamiseen tullaan panostamaan sähkönjakelun turvaamiseksi. Yhtiön tulevaisuuden visiona on rakentaa korkean luokan jakeluverkkoliiketoimintaa Suomeen.

Asiakaskokemuksella suora linkki yrityksen kasvuun ja kustannuksiin

Maailmanluokan asiakaskokemus on yksi TeliaSoneran painopistealueista verkon laadun ja kustannustehokkuuden ohella, kertoi johtaja Raimo Jalonen.  Hänen mukaansa ”tärkein kysymys ei ole se, ovatko tuotteesi ja palvelusi hyviä – kysymys on siitä, mitä mieltä asiakkaamme ovat niistä.” Mielenkiintoisessa esityksessään hän kertoi, että TeliaSoneran kokemusten mukaan asiakaskokemuksella on suora linkki yrityksen kasvuun ja kustannuksiin.

Eltelin läpimurto tuulivoimarakentamiseen

Yksi asiakaspäivien eniten puheenaiheita nostattaneista puhujista oli Taaleritehtaan johtaja Taamir Fareed, joka kertoi tuulivoiman lähitulevaisuuden tavoitteista ja mahdollisuuksista Suomessa. Samalla hän kertoi juuri sovitusta 11 tuulipuiston rakentamishankkeesta, jossa Eltel vastaa sähkö- ja data-kaapeloinnista, suunnittelusta ja sähköjärjestelmistä. Eltelille tuo hanke on iso askel eteenpäin tuulivoimaliiketoiminnassa Suomessa ja osoitus luottamuksesta Eltelin palveluihin myös tällä alueella.

Eltelin tulevaisuus näyttää valoisalta

Eltelin visioita ja missiota kuulijakunnalle valoitti toimitusjohtaja Juha Luusua, joka kertoi lisäksi Eltelin panostuksesta hyvään johtamiseen. Kehitysjohtaja Janne Raatikaisen mukaan Smart Grid -liiketoiminta on kasvussa ja mahdollisuudet ovat valtavat. Meneillään on useita hankkeita, ja niistä Raatikainen nosti esiin mm. sähköautojen latauskonseptit, sähköverkon etämittauksen ja ohjauksen sekä älytalot ja älykylät. Raatikainen esitteli myös Eltelissä kehitetyn DOSE-nimellä kulkevan jännitteen etämittauslaitteen, jolla voidaan 2m – 20m täisyydeltä todeta, onko esimerkiksi 20kV tai 400kV johto jännitteellinen vai ei. Laitteelle on haettu patenttia.

Lisätietoja:

Juha Luusua, toimitusjohtaja, puh. 040 3113005
juha.luusua@eltelnetworks.com