Uusi täyssähköauto Peugeot iOn tuotantokäyttöön Eltelille

Eltel Networks ottaa ensimmäisenä pohjoismaisena infraverkkojen rakentajana uuden sukupolven täyssähköauton Peugeot iOnin tuotantokäyttöön. Sähköauto on ainoa nollapäästöinen työauto Eltel-konsernin 4500 auton autokannassa. Sähköauto luovutettiin Eltelin käyttöön 30.5.2011 klo 13 AutoJalosella Espoossa.

Infraverkkojen rakentajana Eltel tuottaa palveluita ja ratkaisuja sähköautojen latausverkkojen suunnitteluun, asennukseen sekä ylläpitoon. Eltel on myös ollut aktiivisesti mukana sähköyhtiöiden, mm. Fortumin, kanssa kehittämässä sähköautojen latauspisteverkostojen vaatimaa infrastruktuuria Suomessa. Sähköverkoista yrityksellä on kokemusta koko sen 10-vuotisen toiminnan ajalta.

Eltel näkyy päivittäin liikenteessä ympäri Suomea noin 800 auton kapasiteetilla asentajien rakentaessa ja pitäessä yllä yhteiskunnalle tärkeitä infraverkkoja. Yhtiön ajoneuvopolitiikan tavoitteita ovat kustannustehokkuus, ympäristöystävällisyys ja  asentajien työturvallisuus.

Yrityksen käytössä on mobiili työnohjausjärjestelmä, joka omalta osaltaan auttaa vähentämään sekä kustannuksia, että hiilidioksidipäästöjä. Autoihin on asennettu navigaattorit ja GPS-seurantalaitteet, joiden avulla autoja pystytään valvomaan reaaliajassa. Näin asennustiimejä voidaan ohjata työkohteisiin optimaalisesti ilman turhia ajoja. Järjestelmästä saatavat ajotaparaportit ohjaavat myös taloudellisempaan ajoon.

”Eltel valitsee ajoneuvot käyttötarkoituksen mukaan. Kriteereinä valinnassa ovat luotettavuus, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Nyt hankittu aito täyssähköauto Peugeot iOn tulee käyttöön ensisijaisesti Fortumin projekteissa pääkaupunkiseudulla. Sähköauton kapasiteetti on noin 120 km yhdellä latauskerralla. Tällaiseen taajama-ajoon se riittää mainiosti”, toteaa Eltel kalustopäällikkö Juha Miettinen.

Eltel on myös mukana EVAG- hankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää sähköistä liikennettä pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa Helsinki World Design Capital 2012 –teemavuoden puitteissa. Eltel toimii aktiivisesti EVAG-hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi yhdessä muiden ankkuriyritysten kanssa. ”Haluamme omalla esimerkillämme edistää hiilidioksiditonta sähköautoilua Suomessa”, kertoo toimitusjohtaja Juha Luusua.

Lisätietoja:
Janne Raatikainen, johtaja, Smart Grid
Puh. +358 40 311 4528, janne.raatikainen@eltelnetworks.com
Juha Miettinen, kalustopäällikkö
Puh. +358 40 311 3098, juha.miettinen@eltelnetworks.com