Myös 2010 oli Eltelille vahva vuosi

Eltel Groupin operatiivinen tulos (EBITA) oli viisi prosenttia vuonna 2010, vaikka markkinoilla oli hiljaista vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Rahassa mitattuna EBITA oli 43,1 miljoonaa euroa, ja tämä oli Eltelin kolmas perättäinen vahvan tuloskasvun vuosi, kun taas alan ja maailmantalouden yleinen suunta on ollut alaspäin. Tulos tarkoittaa sitä, että Eltel on Euroopan infranet-palveluteollisuuden johtavia toimijoita.

Eltel Groupin liikevaihto oli 856,4 miljoonaa euroa vuonna 2010, mikä on 1,8 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2009. Kun otetaan huomioon vuoden 2010 vaisu alku (liikevaihto oli 10 prosenttia pienempi kuin vuonna 2009), vuoden 2010 toisella puoliskolla tilanne koheni tuntuvasti, ja liikevaihto oli kuusi prosenttia suurempi kuin vuoden 2009 vastaavalla ajanjaksolla.

"Hyvän palveluvalikoimamme ja hyvän markkinanäkyvyytemme ansiosta pystyimme hyödyntämään markkinapotentiaalia täysipainoisesti vuoden 2010 toisella puoliskolla. Vaikka emme aivan saavuttaneetkaan vuoden 2009 absoluuttisia lukuja, olemme iloisia paluusta kasvun tielle", Eltel Group Oy:n toimitusjohtaja Axel Hjärne sanoo.

Vuoden 2010 aikana Eltel solmi tärkeitä uusia sopimuksia sähkö- ja tietoliikennesektoreilla, joissa se on vakiinnuttanut asemansa. Eltel solmi uusia rautatieinfrastruktuuriin liittyviä viisivuotissopimuksia Ruotsissa ja Tanskassa. Eltel on älykkäiden sähköverkkojen toteuttamisen johtava toimija Pohjois-Euroopassa. Eltel on asentanut kolme miljoonaa etäluettavaa sähkömittaria, joten se on valmis voittamaan uusia sopimuksia Baltiassa, Puolassa, Saksassa ja muualla Euroopassa. Eltelin uusiin kehitysteemoihin sisältyvät myös tuulivoima-asennukset ja sähköautojen latausverkostot.

"Eltel on valmis kohtaamaan tulevaisuuden infranet-verkkojen haasteet, sillä Eltel on osoittanut olevansa kilpailukykyinen ja aktiivinen innovoija. Infranet-palvelualan perustajana juhlimme tänä vuonna 10. toimintavuottamme.  Tietoliikenne- ja sähkömarkkinat ovat muuttuneet valtavasti näiden vuosien aikana. Tavoitteenamme on parantaa infranet-verkkojen suorituskykyä yhteiskunnassamme myös tulevina vuosina", Hjärne jatkaa.

Eltel Groupin pääomarakennetta vahvistettiin huomattavasti taseen uudelleenjärjestelysopimuksella, jonka pääomistajat ja luotonantajat solmivat vuoden 2010 heinäkuussa. Järjestely kasvatti omaa pääomaa 190,1 miljoonalla eurolla. "Tämä antaa meille hyvän taloudellisen pohjan, jotta voimme edelleen olla asiakkaidemme luotettava kumppani sekä pitkäkestoisissa palvelusopimuksissa että isoissa uusissa projektisopimuksissa", Hjärne sanoo.

“Henkilöstö on Eltelin tärkeä menestystekijä. Eltelin henkilöstö on näyttänyt olevansa valmis muutoksiin, sillä liiketoimintaympäristömme on muuttunut. Kehityksemme pääteemat ovat erikoistuminen, yrittäjämäisyys ja aktiivisuus. Kaikkia näitä tarvitaan, jotta voimme täyttää asiakkaiden ja kumppanien odotukset nyt ja tulevaisuudessa", Hjärne sanoo.

Lisätietoja:
Hannu Tynkkynen, Senior Vice President, Eltel Group
Tel. + 358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com