Eltel vahvistaa asemiaan uusiutuvassa energiassa

Eltel Eesti on saanut uuden nosto- ja asennussopimuksen Winwindin voimaloiden pystyttämisestä 4 Energian tuulipuistossa. Työ käsittää pystytykset sekä mekaaniset ja sähköiset asennukset kuudelle voimalalle Aserin tuulipuistossa, joka sijaitsee lähellä Rakveren kaupunkia 120 kilometriä Tallinnasta itään. Valmistuttuaan tuulipuiston odotetaan tuottavan noin 75000 MWh vuodessa.

Tuulivoima on yksi Eltelin erikoistumisaloista. Eltelin laaja ja kansainvälinen kokemus sähköverkkojen rakentamisesta ja ylläpidosta antaa hyvät valmiudet olla mukana tuulivoimaprojekteissa vastuullisena toimijana. Haasteena on turbiinien valtaisa koko ja paino. Aserissa turbiinien napakorkeus on 100 metriä, ja voimalan paino 180 tonnia.

Aseri-projekti on lyhyen ajan sisällä jo toinen Eltelin nostoprojekti Eestissä. Eltel Eesti luovutti onnistuneesti vastaavan työn tammikuussa Aulepa tuulipuiston laajennuksessa.

Eltel on johtava ja riippumaton infra-verkoston palveluntarjoaja Eestissä. Yritys sai alkunsa Eestin markkinoilla ostamalla Eesti Telefon asennusyhtiön Connecto:n vuonna 2003. Vuonna 2008 Eltel Eesti osti Siemensin paikallisen sähköpalveluliiketoiminnan. Eltel Eesti työllistää tänä päivänä yli 500 infra-verkkojen ammattilaista.

Lisätietoja:
Pasi Tammivaara, kehityspäällikkö, tuulivoima
Puh. 040 311 3767, pasi.tammivaara@eltelnetworks.com