Eltelin vahva ja laaja osaaminen avainasemassa Oulujoen alueen sähkönsiirron parantamisessa

Muhoksella Oulujoen varrella käynnistyy erittäin monitahoinen projekti. Rakennamme asiakkaillemme tärkeiden verkkojen kokonaisuutta todellisella Eltel-yhteistyöllä, joka näkyy asiakkaille yhteistyön helppoutena.

Työmaa-alue sijaitsee Oulujoen varressa Leppiniemen alueella. Eltelin voittamaan kokonaisuuteen kuuluu upouusi 110 kV sähköasema asiakkaallemme Carunalle, 110 kV syöttöjen kaapelointi Fortumille vesivoimalaitoksen muuntajilta uuteen asemaan ja noin 15 km voimajohtorakentamista ja johtomuutoksia Carunan nykyisille 110 kV voimalinjoille. Jo aiemmin syksyllä muutimme projektialueella sijaitsevia Oulun Seudun Sähkön 20 kV jakeluverkon ilmajohtoja maakaapeleiksi. Projektin lopussa myös Eltelin kuituammattilaiset tulevat työmaalle, kun siirtoverkon OPGW-johtimet yhdistetään sähköasemaan.

 

Hankkeet ovat osa laajempaa verkkojen uusimisen kokonaisuutta. Taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin verkkojen kehittämishanke siirtoyhteyksien ja kantaverkon luotettavan toiminnan varmistamiseksi tulevaisuudessa. Eltel on jo Fingridin rakentamisen kumppani alueen merkittävimmässä Pyhänselkä – Nuojuankangas 400 kV + 110 kV -projektissa ja vahva paikallinen organisaatiomme onkin avainasemassa asiakkaidemme hankkeiden menestyksellisessä toteuttamisessa.

Mitä mieltä olet Mikko Sivonen Carunalta, onko teille lisäarvoa siinä että toimitte yhden palveluntuottajan kanssa?

- Ilman muuta helpottaa, kun voin käydä monia asioita läpi saman toimijan kanssa. Työskentely on jouhevaa ja ei ole erilaisia työn tekemisen malleja.

- Arvostan avainhenkilöiden kokemusta ja paikallistuntemusta. Turvallisuus ja laadukas työ – nämä asiat ovat vaakakupissa ne kaikkein painavimmat. Eltel jakaa kanssamme saman ajatusmallin siinä, että työt tehdään turvallisesti, ajallaan ja on vahva ymmärrys siitä mikä on kulloinkin kriittistä. Erittäin mielelläni teen töitä Eltelin ja esimerkiksi Toni Mikkosen kaltaisen ammattilaisen kanssa.

Tavoitamme Muhoksen työmaatoimistosta sähköasemahankkeen työmaapäällikön Eltelin Ville Kurun ja voimajohtohankkeen projektipäällikön Eltelin Joni Tolosen:

- Maanrakennustyöt ovat käynnissä ja etenevät aikataulun mukaisesti. Teräsrakenteet saapuvat tammikuussa ja keväällä jatkamme näiden kasaamista ja aloitamme Fortumin 110 kV:n osuuden kaapeloinnin. Tavoitteenamme on koko ajan korkea laatu ja työn vastuullinen ja turvallinen eteneminen, Ville kertoo.

- Vaikka asentajamme ovatkin sähköasema- ja voimajohtopuolella eri henkilöitä, pystymme voimajohtojen ja aseman rajapinnoissa toimimaan joustavasti tekemällä yhdessä töitä. Pidämme yhteisiä työmaakokouksia, sillä työturvallisuus ja riskien hallinta on aina yhteistä. Suurimpia etuja kuitenkin varmasti on erinomainen viestintä, aikataulutus ja työvaiheiden järkevä suunnittelu niin että projektikokonaisuus on tehokas, Joni kertoo.

Eltelillä on resurssit ja osaaminen koko sähkön- ja pääsähkönjakelun ketjulle: Voimajohdot – Sähköasemat – Jakeluverkko – Teollisuuden palvelut. Tätä yhteistyön voimaa hyödynnämme tässäkin hankkeessa. Asiakkaillemme tämä näkyy hyvänä palveluna ja asiakaskokemuksena erityisesti tällaisessa monipuolisessa projektissa, jossa aikataulujen pitäminen ja kerralla onnistuminen on erittäin tärkeää.

Kuvassa Oulujoen työmaalla: Toni Mikkonen, Eltel; Mikko Sivonen, Caruna ja Ville Kuru, Eltel.

Lisätietoja:

Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh: 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Tuomas Antikainen, myynti, voimansiirto, Eltel Networks Oy
Puh: 040 311 3400, tuomas.antikainen@eltelnetworks.com