Eltel ja Equinix rakensivat merkittävän uuden runkoyhteyden pääkaupunkiseudulle

Eltel ja datakeskus- ja infrastruktuuriyritys Equinix, ovat yhteistyössä rakentaneet yhden Suomen merkittävimmistä yhtenäisistä valokuituverkon runkoyhteyksistä. Vajaa 10 kilometriä pitkä runkolinja yhdistää Equinixin datakeskuskampuksen Espoon Sinimäessä Helsingin Pasilassa sijaitsevaan verkon solmupisteeseen. HE6- ja HE7 -datakeskukset ovat osa Equinixin kasvavaa kansainvälistä datakeskusverkostoa.

Datasiirtomäärät kasvavat vauhdilla ja lisääntyvän liikenteen tulee kulkea sujuvasti ja turvallisesti verkossa. Uuden runkolinjan ansiosta Equinixin HE6- ja HE7-datakeskukset ovat nyt suorassa kiinteässä yhteydessä Pasilan Radiokadulla sijaitsevaan Suomen verkottuneimpaan pisteeseen, josta käsin toimivat kaikki Suomen merkittävimmät operaattorit ja muut verkkotoimijat. Lisäksi runkolinja tuo suoran ja tehokkaan yhteyden FICIX2-yhdysliikennepisteeseen. Equinixin suunnitelmissa on rakentaa myös muita uusia runkolinjoja yhtiön muiden datakeskusten ja Pasilan välille. 

Eltel vastasi hankkeen pääurakoitsijana avaimet käteen -toimituksen lisäksi siitä, että hanke toteutetaan mahdollisimman vastuullisesti. Laatu, vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat molemmille yhtiöille businesskriittisiä tekijöitä ja molemmat yhtiöt ovat muun muassa sitoutuneet maailmanlaajuiseen Science Based Targets -aloitteeseen.

Projekti toteutettiin vastuullisesti yhteisrakentamishankkeena Equinixin ja neljän muun verkonomistajan kanssa. Yhdellä kaivuuhankkeella on saatu yhdistettyä viisi erillistä rakennushanketta kerralla tehtäväksi. Operaattorit voivat nyt hyödyntää mikrokanavatekniikalla rakennettua linjaa helposti ja mahdolliset huoltotoimenpiteet voidaan tehdä ilman, että linjaa tarvitsee kaivaa auki. 

Reitti sijaitsee vilkkaan Helsingin keskustan alueella ja osin meren rannassa ja tavoitteena oli minimoida työstä aiheutuva haitta ympäristölle ja alueiden asukkaille. Kaivuutöissä edettiin rivakasti, kaivut peitettiin erittäin nopeasti ja käytössä ollut maanrakennuskalusto edusti nykyaikaista mahdollisimman päästötöntä Euro 6 -luokkaa.

Lisätietoja:

Juha Luusua
toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Equinixin lehdistökontakti: 
Juhani Lassila, Johnny L / Lataamo
Puh. 040 541 2365, juhani@johnnyl.fi