Eltel on Valokuitusen rakentamisen kumppani

Kiinteät valokuituyhteydet mahdollistavat tulevaisuuden yhteiskunnan moninkertaiset datansiirtotarpeet. Valokuitunen investoi pientaloalueiden valokuituun laajamittaisesti koko maassa. Valokuitusen verkon rakentaa Eltel.

Tavoitteenamme on parantaa Valokuitusen tuotteiden kustannustehokkuutta ja loppuasiakaskokemusta

Eltelin vastuuseen kuuluu valokuituverkon rakentamisen projektinjohto sisältäen muun muassa materiaalihallinnan ja -logistiikan, valokuiturakentamisen maatöineen, rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset palveluineen, kartoitukset ja dokumentoinnin. Mukaan kuuluvat  myös käyttö- ja viankorjauspalvelu.

Yhteistyön ensimmäiset rakentamisen kohteet alkoivat kesällä 2020 Turun seudulla, Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Sen jälkeen rakentaminen on laajentunut ympäri Suomen ulottuen aina Inarin kuntaan saakka.

Valokuituverkko laajenee vauhdilla

Varmuutta esimerkiksi koko ajan lisääntyvän etätyön sujuvuuteen tuo jatkuva verkkojen parantaminen.

Kun tiedonsiirto hidastuu mobiiliverkossa, syynä on usein ruuhkapiikki läheisellä tukiasemalla. Kiinteät yhteydet ovat usein ratkaisu kapasiteetti ongelmiin ja tuovat luotettavuutta verkkoyhteyksiin.

Yhdessä Valokuitusen kanssa pystymme luotettavasti ja laadukkaasti vastaamaan nopeasti kasvavaan valokuituyhteyksien kysyntään

"Eltel on Suomen suurin telealan verkonrakentaja sekä ylläpitäjä ja on siten meille juuri oikea kumppani vastaamaan kanssamme tähän yhteiskunnallisestikin tärkeään tietoliikenneverkkojen rakennushankkeeseen.

Kiitämme Elteliä hyvin toimineesta yhteistyöstä ja tiedämme, että parin vuoden aikana rakentamamme pohja ja luottamus takaavat loistavat tulokset myös jatkossa".

Heikki Kaunisto Valokuitunen Oy:n toimitusjohtaja

 

Yhteyshenkilö

Juha Luusua

Toimitusjohtaja
juha.luusua@eltelnetworks.com