Eltel on Valokuitusen rakentamisen pääkumppani

Kiinteät valokuituyhteydet mahdollistavat tulevaisuuden yhteiskunnan moninkertaiset datansiirtotarpeet. Valokuitusen tavoitteena on investoida pientaloalueiden valokuituun laajamittaisesti koko maassa. Rakentamisen pääkumppani on Eltel.

Tavoitteenamme on parantaa Valokuitusen tuotteiden kustannustehokkuutta ja loppuasiakaskokemusta

Eltelin vastuuseen kuuluu projektinjohto sisältäen muun muassa materiaalihallinnan ja -logistiikan, valokuiturakentamisen maatöineen, rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset palveluineen, kartoitukset ja dokumentoinnin.

Yhteistyön ensimmäiset rakentamisen kohteet alkoivat kesällä 2020 Turun seudulla, Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Sen jälkeen rakentaminen on laajentunut Lounais- ja Varsinais-Suomeen ja Pirkanmaalle. Uusia alueita tulee mukaan koko ajan.

Valokuituverkko laajenee vauhdilla

Varmuutta esimerkiksi koko ajan lisääntyvän etätyön sujuvuuteen tuo jatkuva verkkojen parantaminen.

Kun tiedonsiirto hidastuu mobiiliverkossa, syynä on usein ruuhkapiikki läheisellä tukiasemalla. Kiinteät yhteydet ovat usein ratkaisu kapasiteetti ongelmiin ja tuovat luotettavuutta verkkoyhteyksiin.

Kisa naapureiden kanssa loppuu, kun pientaloon johdetaan ikioma valokuitu

Valokuitunen onkin laajentunut vauhdilla uusille alueille. Rakentamisen kumppanina Eltelillä on iso vastuu tuottaa hyvää ja laadukasta loppuasiakaskokemusta ja vastuullisia ja luotettavia verkkoyhteyksiä.

 

Yhteyshenkilö

Kimmo Marjamäki

Liiketoimintajohtaja, Communication
kimmo.marjamaki@eltelnetworks.com