Eltelin ja EPV:n yhteistyö jatkuu Iijoki varren ja Norrskogenin tuulipuiston sähköasemien parissa

Parasta aikaa rakennamme EPV Tuulivoimalle uutta sähköasemakokonaisuutta Närpiössä sijaitsevaan Norrskogenin tuulipuistoon. Tämän lisäksi saneeraamme EPV Alueverkon neljää kytkinlaitosta Iijoen varressa.

Norrskogenin sähköaseman rakentaa Eltel

EPV Tuulivoima Oy:n Norrskogenin tuulipuistossa Eltelin vastuulla on uusi sähköasemakokonaisuus. Toimituksemme sisältää 110 kV kokoojakiskon, 2 kpl muuntajakenttiä ja 2 kpl johtolähtökenttiä sekä 2 kpl kytkinlaitosrakennuksia, joihin sijoittuu 33 kV kojeisto sekä toisio- ja apusähkölaitteet. Sähköaseman perustustyöt aloitimme syksyllä 2021 ja asema valmistuu keväällä 2022.

Saneeraamme myös EPV:n kytkinlaitoksia

Asiakas on valinnut meidät palvelutoimittajaksi myös Iijoki varren vesivoimalaitosten Haapakoski, Kierikki, Maalismaa ja Pahkakoski 110 kV kytkinlaitosten saneeraukseen.

Hankkeessa muutamme suojaus- ja ohjausjärjestelmät aiemman omistajan PVO:n hallinnasta EPV:lle. Uusimme 110 kV suurjännitelaitteita sekä suojaus-, ohjaus- ja apujärjestelmiä. Maanrakennustöiden osalta vastuullamme on asema-aitojen uusiminen, kytkinlaitoksen laajennus ja uudet kojeistorakennukset (4 kpl). Rakennus- ja saneeraustyöt ovat parasta aikaa meneillään ja valmistuvat syksyllä 2021 ja 2022.

Yhteyshenkilö

Tuomas Antikainen

Voimajohdot , sähköasemat, tuuli- ja aurinkopuistot
Puh. 040 311 3400 tuomas.antikainen@eltelnetworks.com