Eltelille kolmen vuoden sopimus Fingridin voimajohtojen kunnossapidosta

Eltel on allekirjoittanut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa sopimuksen koskien voimajohtojen peruskunnossapitoa. Sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuulla ovat alueet: Häme-Uusimaa, Itä-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi eli suurin osa Suomea. Näillä alueilla Eltel vastaa muun muassa viankorjausvalmiudesta ja erilaisista tarkastuksista voimajohtoverkon käytettävyyden varmistamiseksi kaikissa olosuhteissa.

"Eltel on ollut Fingridin voimajohtojen kunnossapidon kumppani jo yli 25 vuotta. Eltelin kokemus ja osaaminen voimajohtojen kunnossapidossa perustuu lähes 100 -vuoden historiaan aina Rautarouvan rakentamisesta lähtien 1920 -luvulla. Pitkä asiakkuus kertoo, että Fingrid luottaa osaamiseemme ja kumppanuus on molemmille arvokas ja tärkeä. Kumppanisopimuksen mukaisesti vastaamme maantieteellisesti neljästä kaiken kaikkiaan kuudesta alueesta. Kilometreissä tämä tarkoittaa noin kahta kolmasosaa Fingridin voimajohtoverkosta", kertoo Tuomas Antikainen, Eltelin voimansiirto- ja teollisuusliiketoiminnan myyntijohtaja.

”Kantaverkon korkea käyttövarmuus vaatii laadukasta kunnossapitoa ja viankorjausvalmiutta. On erittäin hienoa, että saamme jatkaa hyvää yhteistyötä pitkäaikaisen kumppanimme kanssa. Uusi sopimuskausi mahdollistaa myös molemminpuolisesti toimintatapojen ja osaamisen kehittämistä”, toteaa Fingridin verkon kunnonhallinnan päällikkö Sami Mäki.

Lisätietoja

Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Tuomas Antikainen, myyntijohtaja, voimansiirto ja teollisuus, Eltel
Puh. 040 311 3400, tuomas.antikainen@eltelnetworks.com

Eltel

Eltel on johtava kriittisten sähkö- ja tietoliikenneverkkojen palveluntuottaja. Tarjoamamme palvelut mahdollistavat uusiutuvan energian and nopeiden tietoliikenneverkkojen kasvun. Suunnittelemme, rakennamme ja ylläpidämme kestävämpiä ja toimivampia verkkoyhteyksiä nykyisiä ja tulevia sukupolvia varten. Eltelissä työskentelee noin 5000 työntekijää, joista Suomessa noin 1500. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 823,6 miljoonaa euroa ja osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa. Lue lisää: www.eltelnetworks.fi