Loiste ja Eltel syventävät yhteistyötä

Eltel toimii seuraavat kolme vuotta käyttö- ja kunnossapitopalveluiden tuottajana Loisteen kaukolämpö- ja tuotantoliiketoiminnassa. ”Hienoa, että Eltel jatkaa yhteistyökumppaninamme ja pääsemme syventämään jo pitkään jatkunutta yhteistyötämme”, Loisteen kaukolämpö- ja tuotantoliiketoiminnoista vastaava johtaja Marko Kesti sanoo.

Vuokatissa 7. huhtikuuta 2022 allekirjoitettu yhteistyösopimus sisältää kaukolämmön ja energiantuotannon tarvitsemia käyttö- ja kunnossapitopalveluita Kajaanin kaupungin ja Renforsin Rannan yrityspuiston alueilla. Lisäksi sopimukseen kuuluu vesivoimalaitosten käyttö ja kunnossapito Kajaanissa sekä Ristijärvellä.

Eltel ja Loiste ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin. Sopimus lämpöverkon palveluista on ollut voimassa vuodesta 2002 ja energian tuotannosta vuodesta 2017 alkaen. Yhteistyö syvenee, kun työprosessit voidaan yhtenäistää kaikissa tuotantokohteissa.

”Kun harmonisoimme käytäntöjämme samanlaisiksi energian tuotannossa ja kaukolämmön jakelussa, myös kustannustehokkuutemme paranee. Tästä on etua myös asiakkaillemme: pystymme torjumaan paremmin hinnankorotuspaineita esimerkiksi polttoaineiden hintojen kallistuessa ja päästökaupan kulujen kasvaessa”, Marko Kesti kertoo.

Aluepäällikkö Juha Putaala Elteliltä kertoo uuden sopimuksen antavan hyvät mahdollisuudet kokonaisuuden kehittämiseen yhdessä.

”Työt suoriutuvat tehokkaasti. Olemme panostaneet määrätietoisesti henkilöstömme osaamiseen ja onnistuneet rekrytoimaan myös uusia asiantuntijoita täydentämään palvelukokonaisuuttamme.”

Myös hankintaprosessia vetänyt Loisteen projektipäällikkö Antti Lappalainen pitää tärkeänä, että yhteistyön myötä molemmat yhtiöt voivat kehittää toimintaansa edelleen.

”Kun molemmille on määritelty selkeät vastuualueet, koko toiminta sujuvoituu”, Lappalainen tiivistää.

Loisteen kaukolämpö ja tuotantoliiketoiminta vastaa kaukolämpöpalveluista Kajaanin kaupungin taajama-alueella. Lisäksi liiketoiminnan vastuulla on energian tuotantoa höyryvoimalaitoksella ja vesivoimalla. Liiketoiminta käsittää Loiste Lämmön, Loiste Energian, Kainuun Voiman, Kajaanin Energiantuotannon ja Otanmäen Lämmön.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Pasi Vimpari (Eltel), Juha Putaala (Eltel) ja Loisteelta Marko Kesti, Kimmo Keinänen ja Antti Lappalainen.

Kiitos kaikille elteliläisille hyvästä työstä, joka on mahdollistanut tämän sopimuksen synnyn!

Lisätietoja:

Eltel Networks Pohjoinen Oy, aluepäällikkö Juha Putaala
juha.putaala@eltelnetworks.com

Loiste Oy, liiketoimintajohtaja Marko Kesti
marko.kesti@loiste.fi

Loiste Oy, projektipäällikkö Antti Lappalainen
antti.lappalainen@loiste.fi