Joona Kinnusella on työssään Eltelin iso sähköasematiimi tukenaan

Joona Kinnunen työskentelee Eltelin sähköasematiimissä projektipäällikkönä ja on viihtynyt erinomaisesti: Minulla on tosi hyvä fiilis tästä tiimistä. Kaikki jeesaavat toisiaan ja aina on joku, joka tietää erikoisimmatkin asiat.

– Tulin Eltelin sähköasematiimiin kesätöihin vuonna 2019. Seuraavan kesän työskentelin Carunan automaatiotiimissä ja se vahvisti tunnetta, että ala on minulle oikea. Työ sähköasemaprojektien parissa on mielenkiintoista ja kun minulle tarjoutui mahdollisuus palata Eltelille, niin vastaus oli ehdoton kyllä.

Joona teki opinnäytetyönsä sähköasemaprosessin kehittämisestä Eltelille ja valmistui Metropolian ammattikorkeakoulusta sähkövoimatekniikan insinööriksi keväällä 2021. Opinnäytetyönsä jälkeen Joona palkattiin Eltelille ensin projekti-insinööriksi ja siitä tie vei projektipäälliköksi. Molemmat osapuolet ovat olleet todella tyytyväisiä toisiinsa.

Eltelin sähköasematiimi on kasvanut viime aikoina merkittävästi

Eltelin tavoitteena on palvella tuulipuisto-, kanta- ja alueverkkoasiakkaiden lisäksi teollisuusasiakkaita kasvavassa sähköenergian tarpeessa. Eltelin sähköasematiimi on kasvanut viime aikoina ja kun mukaan lisätään yhtiön voimajohtojen ja sähkön jakeluverkkoammattilaiset niin asiakkaita palvelemassa on alan laajin osaajajoukko. Joona ja kollegat ovatkin valmiina kovaan kasvuun.

– Oman työnsä merkityksen näkee, kun alalla tapahtuu niin paljon. Tuulivoima on kovassa kasvussa ja jokaiseen tuulipuistoon tulee sähköasema tai useampia sähköasemia. Töitä riittää ja osaaminen karttuu isossa tiimissä. Kun aloitin Eltelillä niin esimieheni Petteri Luhtala kysyi, mikä minua kiinnostaa. Haluaisinko kenties perehtyä suunnitteluun, projektijohtamiseen ja minkälaisia toiveita minulla on urapolkuni varrelle. Tuli tunne, että oma työ ja rooli on tärkeä ja minulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, Joona kertoo.

"Voit olla osa meidän tiimiä mistä päin Suomea tahansa"

– Työskennellessäni projekti-insinöörinä olin projektipäälliköiden tukena. Tein hankintaa, dokumentointia, tilauksia jne. Sain kokeneemmilta kollegoilta erinomaista perehdytystä. Nyt on hienoa olla projektipäällikön tehtävässä ja oppia lisää projektijohtamisesta.

– Kesän 2021 lopulla Eltel voitti Genencorin 110 kV sähköaseman laajennus -projektin Hangossa. Projektissa rakennamme uuden 110 kV -kentän asiakkaalle turvaamaan tehtaan kasvua ja kasvavaa sähkön tarvetta. Eltelin kokonaisuuteen kuuluu 110 kV ulkokenttä ja muuntajaperustus. Projekti on mielenkiintoinen ja käyn Hangossa säännöllisesti tapaamassa asiakasta ja varmistamassa, että projekti etenee suunnitellusti. Turvallisuus ja laatuasiat ovat ne kaikkein tärkeimmät niin meille Eltelillä kuin asiakkaallekin. Maanrakennustyöt ovat aika lailla valmiit ja projekti on edennyt aikataulussa. Tulevana keväänä aloitamme asennukset ja koestukset.

– Aloitan näinä päivinä myös toisessa projektissa. Eltel voitti Nivoksen Järvelän 110 kV kytkinlaitoksen laajennus -projektin ja positiivisin mielin lähden viemään projektia eteenpäin. Eltelin porukka on tosi asiantuntevaa ja meillä on tekemisen meininki. Olo on luottavainen, kun tietää että jos tulee ongelmia niin meillä aina joku tietää mitä kannattaa tehdä. Tiimimme jäseniä on joka puolella Suomea ja Teams toimii. Meillä onkin korostettu sitä, että ”voit olla osa meidän tiimiä mistä päin Suomea tahansa”.

– Nivoksen projektissa uusimme ja laajennamme asiakkaan Järvelän 110 kV kytkinlaitoksen Kärkölässä. Rakennamme asemalle kaksi uutta johtolähtökenttää ja uusimme vanhan muuntajakentän kojeet. Projektilla asiakas parantaa jakeluverkkoalueensa pohjoisosien toimitusvarmuutta ja varautuu suunnittelussa olevaan voimajohtohankkeeseen. Työtehtävien saralla on siis luvassa tiivistä tekemistä niin suunnittelun kuin rakentamisen parissa. Olen ollut Nivoksen projektissa mukana tarjouslaskijana eli ihan alusta saakka. Onkin erityisen kiva nähdä koko projektin kaari, miten eri osa-alueet nivoutuvat toisiinsa ja tuoda oma osaaminen siihen mukaan.

Kuva: Nivoksen aseman suunnittelun katselmus. Vasemmalla Kauko Nuutinen, asiakkaan rakennuttajakonsultti HV Sähköpalvelut Oy:stä ja oikealla Eltelin Joona Kinnunen.