Eltelille 11 miljoonan euron sopimukset Exilionin tuulivoimapuistojen sähköinfran rakentamisesta

Eltelin rakentamat verkkoyhteydet ovat jälleen keskiössä toteuttamassa puhtaan ja hiilineutraalin energian tuotannon ja kasvavan uusiutuvan energian kysynnän kohtaamista. Eltel ja kotimainen tuulivoiman tuottaja Exilion ovat allekirjoittaneet sopimukset Iihin rakentuvien Isokankaan ja Palokankaan tuulipuistojen sähköinfrakokonaisuuksista.

Eltelin voittama kokonaisuus sisältää molempien tuulivoimapuistojen sisäverkon ja sähköasemien avaimet käteen -rakentamisen suunnitteluineen sekä noin 20 km pitkän 110 kV voimajohdon, jolla puistot liittyvät kantaverkkoon. Sopimus kattaa myös sähköasemien päämuuntajien toimituksen ja asentamisen. Sopimusten yhteisarvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Exilionin tuulipuistojen kokonaisteho on noin 100 MW ja turbiineja yhteensä 17 kpl. Valmistuttuaan tuulipuistojen vuosittainen vuosituotanto on 320 000 MWh, joka vastaa noin 130 000 kerrostalokaksion vuotuista sähköntarvetta.

”Eltelin vahvuutta on toimia kokonaisvastuullisena toimijana tuulipuistojen sähköinfran rakentajana. Nämä hankkeet ovat hyviä esimerkkejä vahvasta roolistamme osana uusiutuvan energian ratkaisuja, Eltelin toimitusjohtaja Juha Luusua sanoo.

”Elteliltä saimme voimajohdon, molempien puistojen sähköasemat ja sisäverkkojen rakentamisen ja suunnittelun yhdellä sopimuksella ilman rajapintariskejä kilpailukyisellä hinnalla, kertoo Pasi Valasjärvi, investointipäällikkö, Exilion.

Projekti alkaa vuoden 2022 loppupuolella ja puistot valmistuvat vuoden 2025 alussa.

 

Lisätietoja:

Juha Luusua
toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com


Pasi Valasjärvi
investointipäällikkö, Exilion
Puh. 050 469 7643, pasi.valasjarvi@exilion.fi

 

Eltel

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 5,000 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli  812,6 miljoonaa euroa vuonna 2021. Osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.