Eltel rakentaa Suomen Hyötytuuli Oy:n Oosinselän tuulivoimapuiston sähköaseman

Eltel ja Suomen Hyötytuuli Oy ovat solmineet sopimuksen koskien sähköaseman rakentamista Suomen Hyötytuuli Oy:n Oosinselän tuulivoimapuistoon Porin ja Eurajoen alueelle.

Eltelin voittama kokonaisuus on avaimet käteen -toimitus sisältäen aseman kokonaissuunnittelun, rakentamisen, koestuksen ja käyttöönoton. Projektin suunnittelutyöt ja maanrakennustyöt alkavat välittömästi ja asema valmistuu syksyllä 2023.

Rakennettava sähköasema liittyy uuteen 110 kV voimajohtoon ja sähköaseman sisältö koostuu 110 kV kiskosta, kahdesta 110 kV kytkinkentästä, kahdesta tilaajan toimittamasta päämuuntajasta ja sähköasemarakennuksesta sisältäen 33 kV kojeiston, 33 kV kondensaattorit, omakäyttömuuntajan, apusähkö-, suojaus- ja kaukokäyttölaitteet. Eltel vastaa myös VJV 2018 todentamisprosessista.

Suomen Hyötytuuli Oy ja Eltel ovat aikaisemmin tehneet yhteistyötä myös Nikkarinkaarron, Annankankaan, Polusjärven ja Alajoki-Peuralinnan tuulivoimapuistoprojekteissa.

Kuvassa Hyötytuulen Nikkarinkaarron tuulivoimapuisto.

Lisätietoja:

Juha Luusua
toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Eltel

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 5,000 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli 812,6 miljoonaa euroa vuonna 2021. Osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.