Eltel rakentaa Koillis-Lapin Sähkö Oy:lle uuden 110 kV -voimajohdon

Eltel ja Koillis-Lapin Sähkö Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen 110 kV voimajohdon Kellarijänkä – Isokero rakentamisesta Kemijärvelle. Rakennettava voimajohto vahvistaa Koillis-Lapin Sähkön 110 kV alueverkkoa.

Kokonaisuus on avaimet käteen -toimitus sisältäen Kellarijänkä – Isokero voimajohdon uusimisen kokonaisuudessaan. Voimajohto rakennetaan pääosin harustetuilla pylväillä ja Kemijoen ylitys rakennetaan vapaasti seisovilla pylväillä. Sopimuksen arvo Eltelille on noin 4 miljoonaa euroa.

”Valmistuessaan Kellarijänkä – Isokero johto on tärkein voimajohtomme. Luotamme hankkeessa pitkäaikaiseen yhteistyökumppaniimme Elteliin”, toteaa Koillis-Lapin Sähkön toimitusjohtaja Arto Junttila.

Projekti alkaa välittömästi suunnittelulla ja työt maastossa alkavat loppuvuodesta 2022. Kokonaisuudessaan urakka on valmis vuonna 2023.

Lisätietoja:

Arto Junttila, toimitusjohtaja, Koillis-Lapin Sähkö Oy, puh. 040 704 8048

Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy, puh. 040 311 3005

 

Eltel

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 5,400 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli 812,6 miljoonaa euroa vuonna 2021. Osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Koillis-Lapin Sähkö Oy

Koillis-Lapin Sähkö Oy siirtää sähköä omistajakuntien Kemijärven, Sallan, Pelkosenniemen ja Savukosken alueella. Koillis-Lapin Sähkö Oy:llä on 12 500 asiakasta ja jakeluverkkoa on yhteensä yli 3 500 kilometriä. Vuotuinen sähkönsiirto on noin 180 GWh.