Eltel Metropolian työelämäyhteistyökumppaniksi: Yhdessä tulevaisuuden infran osaajia kehittämässä

Pohjoismaiden suurimpiin sähkö- ja tietoliikenneurakoitsijoihin lukeutuva Eltel ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat aloittaneet työelämäkumppanuuden 28.9.2022 allekirjoitetun sopimuksen myötä. Yhteistyön avulla laajennetaan Metropolian tekniikan alan opiskelijoiden osaamista sekä vahvistetaan Eltelin tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa.

Yhteiskunnan elintärkeiden verkkojen häiriöttömyyden takaavien osaajien rekrytointitarpeet ovat kovat. Sähkö- ja tietoliikenneverkkojen teknisten palveluiden tuottaja Eltelin kumppanuuden myötä Metropoliaan saadaan spesifistä osaamista suoraan työelämästä ja voidaan tuoda uusia toimintamalleja tulevaisuuden infran rakentajien osaamisen varmistamiseksi. Eltel on vahvasti mukana alan koulutuksen kehittämisessä.

”Me Eltelillä tarjoamme monipuolisia työtehtäviä ja urapolkuja elintärkeiden tietoliikenne- ja sähköverkkojen rakentamisen parissa. Olemme kovassa kasvuvaiheessa ja rekrytoimme aktiivisesti osaajia 66 toimipisteeseemme ympäri Suomen. Meillä työllistyvät niin opiskelijat kuin vastavalmistuneet ja monet jatkavat opintojen jälkeen Eltelillä vakituisina työntekijöinä. Yhteistyö Metropolian kanssa on hieno väylä molemminpuoliseen oppimiseen”, sanoo Eltelin toimitusjohtaja Juha Luusua.

Tuore kumppanuus tulee tukemaan Metropolian tekniikan alan opiskelijoiden opintoja esimerkiksi työharjoitteluiden ja yritysvierailujen muodossa sekä mahdollistamaan uusia lähestymiskulmia tutkimus- ja kehitysprojekteihin. Tekniikan alan kurssitöiden lisäksi Eltel voi tarjota aiheita AMK- ja YAMK-opinnäytetöiden tekijöille.

Hyvästä yhteistyökumppanista iloitaan myös Metropoliassa. Teollisuusympäristöön keskittyvän puhtaiden ja älykkäiden ratkaisujen osaamisalueista vastaava päällikkö Jari Olli on tyytyväinen kumppanuuden avaamista uudenlaisista mahdollisuuksista ja tiiviistä yritysyhteistyöstä tietoliikenne- ja sähköverkkojen kehityksen ytimessä.

”Yhdessä uuden kumppanimme kanssa pääsemme monipuolistamaan tekniikan alan opetusta myös käytännön tasolla ja vastaamaan infrarakentamisen osaajatarpeeseen. Jatkuvan oppimisen ja täydennyskoulutuksen avulla voimme myös tukea Eltelin henkilöstön ajanmukaista osaamista”, toteaa Olli.

Lisätietoja:
Jari Olli
osaamisaluepäällikkö, puhtaat älykkäät ratkaisut
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy
Jari.Olli@metropolia.fi

Juha Luusua
toimitusjohtaja
Eltel Networks Oy
juha.luusua@eltelnetworks.com

Kuvassa keskellä sopimuksen allekirjoittajat, Juha Luusua Elteliltä ja Simo Mustila Metropoliasta, ja heidän vierellään muita työelämäkumppanuuteen osallistuvia työntekijöitä Elteliltä ja Metropoliasta.