Fincumetista Eltelin valtakunnallinen kierrätyskumppani

Eltel ja Fincumet ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jossa Fincumet vastaa Eltelin jätteistä ja materiaalien kierrätyksestä koko Suomen laajuisesti. Kumppanuuden odotetaan tuovan molemmille osapuolille paremman näkyvyyden jätteiden kokonaismääriin ja laatuun. Tavoitteena on lisätä kierrätyksen osuutta entisestään, optimoida kuljetuksia ja kasvattaa materiaalien jalostusarvoa.

Eltelillä on Suomessa noin 60 toimipaikkaa, ja Fincumet vastaa jätteiden käsittelystä ja kierrätyksessä kaikissa toimipisteissä. Yhteistyösopimus kattaa kaikki jäteluokat, kuten kierrätettävät materiaalit, vaikeasti käsiteltävät ja haasteelliset sekä tavanomaiset jätteet. Lisäksi palvelu ulottuu myös Eltelin työmaille, jossa materiaalit lajitellaan jo syntypaikalla ja toimitetaan sieltä omiin prosesseihinsa. 

Tiedolla johtamisen kautta molempien osapuolien tavoitteena on jatkuva toiminnan parantaminen ja yhteistyön kehittäminen. Esimerkiksi astioiden tyhjennykset optimoidaan, jolloin saadaan vihreämpi jalanjälki jätteiden käsittelyyn jo niiden syntypaikalla.

Eltelille haastavia materiaaleja ovat sähköverkoista purettavat pylväät, kaapelit ja muuntajat. Näiden käsittelyyn Fincumet pystyy tarjoamaan vastuullisen ratkaisun, jossa kaikki kierrätettäväksi sopiva saadaan kiertoon omalla laitoksella Ikaalisissa, pylväät hyödynnetään energiantuotantoon ja vaaralliset aineet poistetaan turvallisesti kierrosta Fortumin Riihimäen laitoksella.

”Fincumet on osa Fortumia ja pystyy Suomessa tarjoamaan monipuolisimmat jäte- ja kierrätysratkaisut vaativiinkin tarpeisiin, kertoo Fincumetin strateginen ostopäällikkö Marcus Suokas yhteistyön lähtökohdista.

”Kumppanuuden myötä saamme näkyvyyden koko jäteketjuumme ja tiedämme millaisia jätteitä toiminnastamme syntyy ja mitä niille tapahtuu. Siksi yksi vastuullinen toimija palvelee tarpeitamme ja tehostaa siten jätteiden käsittelyä sekä kierrätystä, kertoo Eltelin hankintapäällikkö, Jussi Pohjola.

Lisätietoja:

Jussi Pohjola
Hankintapäällikkö, Eltel Networks Oy
Puh. 040 3112622, jussi.pohjola@eltelnetworks.com

Marcus Suokas
Strateginen ostopäällikkö, Fincumet Oy
Puh. 040 031 6682, marcus.suokas@fincumet.fi

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 6,200 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli 1,1 miljardia euroa vuonna 2019 ja osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Fincumet – A Fortum Company

Fincumet on vuonna 1992 perustettu metallinkierrätyksen erikoistunut yritys. Vuonna 2018 Fincumetista tuli osa Fortumia, kun metallinkierrätysliiketoiminta siirtyi osaksi Fortum-konsernin kierrätys- ja jäteliiketoimintaa. 

Ikaalisissa toimivassa metallinjalostamossa kierrätetään muun muassa kuparia ja alumiinia, joista valmistetaan kierrätysraaka-ainetta teollisuudelle ympäri maailman. Yhteistyössä Fortumin kanssa Fincumet tarjoaa Suomen monipuolisimmat kierrätys- ja jätepalvelut.