Eltelille kolmen vuoden sopimus Fingridin voimajohtojen kunnossapidosta

Eltel on allekirjoittanut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa sopimuksen koskien voimajohtojen peruskunnossapitoa. Sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuulla on neljä kuudesta Fingridin sopimusalueesta: Häme-Uusimaa, Itä-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi eli suurin osa Suomea. Sopimuskausi on 2021 - 2023.

Edellä mainituilla alueilla Eltelin vastuulla on mm. viankorjausvalmius, johto- ja lahotarkastukset, maadoitusmittaukset sekä ennalta määrätyt työpaketit. Sopimus on jatkumoa aiemmille kunnossapitosopimuksille samoilla alueilla ja vahvistaa Eltelin asemaa johtavana voimajohtojen kokonaispalvelujen tuottajana.

Fingrid on menestynyt hyvin kansainvälisissä vertailuissa liittyen mm. verkon käyttövarmuuteen ja kunnossapidon tehokkuuteen. Eltel, Fingridin pitkäaikaisena kumppanina, on ollut tätä osaltaan mahdollistamassa. Käyttövarmuuden ja tehokkuuden ohella molempien yhtiöiden tärkeinä tavoitteina on työturvallisuuden ja vastuullisuuden varmistaminen.

”Hienoa päästä jatkamaan kunnossapidon yhteistyötä Fingridin kanssa. Kolmivuotinen sopimus mahdollistaa toiminnan edelleen kehittämisen yhdessä asiakkaan kanssa”, sanoo Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy.

”Eltelillä on merkittävä rooli kantaverkon voimajohtokunnossapidon toteuttamisessa ja olemme iloisia, että saamme jatkaa myös tulevan sopimuskauden laadukkaan toimijan kanssa”, sanoo Timo Kiiveri, omaisuudenhallinnan johtaja, Fingrid Oyj.

Lisätietoja:

Juha Luusua
toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Kuva: Lentovalojen vaihtoa Fingrid 400 kV johdolla Tammisto-Länsisalmi

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 6,000 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli 1,1 miljardia euroa vuonna 2019 ja osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.