Eltel ja Valokuitunen solmivat 38 miljoonan euron palvelusopimuksen

Eltel on allekirjoittanut Valokuitunen Oy:n kanssa merkittävän palvelusopimuksen valokuituverkon rakentamisesta valtakunnallisesti. CapMan Infran ja Telian hiljattain perustaman yhtiö tavoitteena on investoida pientaloalueiden valokuituun laajamittaisesti koko maassa. Kiinteillä valokuituyhteyksillä mahdollistetaan tulevaisuuden yhteiskunnan moninkertaiset datansiirtotarpeet. Rakentamisen pääkumppani on Eltel.

Sopimus on luonteeltaan kumppanuussopimus, jossa Eltelin vastuuseen kuuluu projektinjohto sisältäen muun muassa materiaalihallinnan ja -logistiikan, valokuiturakentamisen maatöineen, rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset palveluineen, kartoitukset ja dokumentoinnin. Sopimus alkaa 9.4.2020 ja on kestoltaan kolme vuotta, jonka jälkeen on mahdollisuus vuoden optioon. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 38 M€.

Yhteistyön ensimmäiset rakentamisen kohteet sijaitsevat tänä vuonna Turun seudulla, Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Näiden lisäksi Valokuitunen kartoittaa parhaillaan kotitalouksien kiinnostusta valokuituyhteyden tilaamiseen erityisesti Lounais- ja Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Uudellamaalla. Rakentamisen volyymin kasvaessa valtakunnallisena toimijana Eltelillä on kyky vastata Valokuitusen tarpeisiin.

”Valokuitusen kumppanuus on merkittävä asia meille Eltelissä. On hienoa päästä kehittämään uusia palvelu- ja urakointiprosesseja uuden asiakkaan kanssa. Tavoitteenamme on parantaa Valokuitusen tuotteiden kustannustehokkuutta ja loppuasiakaskokemusta”, kertoo Juha Luusua, Eltel Networks Oy:n toimitusjohtaja.

”Yhteiskunta tarvitsee toimiakseen nopeita ja luotettavia verkkoyhteyksiä. Suomessa tarve kuidulle on kova, sillä tällä hetkellä vain noin 8 prosenttia kiinteistä laajakaistaliittymistämme on toteutettu valokuidulla koteihin asti. Meidän tavoitteemme on moninkertaistaa valokuituverkkojen rakentaminen pientaloalueiden taajamissa, ja tähän tarvitsemme Eltelin kaltaisia hyviä kumppaneita”, toteaa Valokuitunen Oy:n vt. toimitusjohtaja Sanna Mutka.

Lisätietoja:

Juha Luusua
Toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
Puh. 040 311 3005, juha.luusua@eltelnetworks.com

Sanna Mutka
Vt. toimitusjohtaja, Valokuitunen Oy
Puh. 050 327 6052, sanna.mutka@valokuitunen.fi

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 6,700 työntekijää, joista Suomessa 1,500.  Liikevaihtomme oli 1,1 miljardia euroa vuonna 2019 ja osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Valokuitunen lyhyesti

Valokuitunen Oy on valokuituyhteyksien uusi edelläkaivaja. Meistä valokuitu on olennainen osa niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin Suomea. Tuomme valokuidun jo 20 000 kotiin, ja lähivuosina rakennamme nopeat ja varmat nettiyhteydet 200 000 kotitaloudelle taajamien pientaloalueilla. Omistajamme ovat CapMan Infra ja Telia Company.