Eltelille 13 miljoonan euron sopimus kahden tuulipuiston infrastruktuurin rakentamisesta Länsi-Suomeen

Eltel on solminut sopimuksen, jossa Eltel vastaa kahden uuden tuulipuistohankkeen infrastuktuurin rakentamisesta Länsi-Suomessa. Asiakkaana ovat brittiläinen sijoitusyhtiö Octopus ja ranskalainen uusiutuvan energian kehittäjä VALOREM. Sopimuksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Octopus ja VALOREM sijoittavat hankkeeseen yhteensä 80 miljoonaa euroa. Eltelin toimitukseen kuuluu hankkeen infrastruktuurityöt, eli tiet, nostokentät, voimaloiden perustukset, kaapelointi ja sähköasemat.

Tuulipuistot ovat nimeltään Saunamaa ja Suolakangas, ja ne sijaitsevat Länsi-Suomessa Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan kunnissa. Puistojen kokonaiskapasiteetti on 71,4 MW ja niissä on yhteensä 17 turbiinia. Hankkeet toteutetaan markkinaehtoisesti ilman valtion tukea ja hankkeiden kehittämisestä on vastannut Megatuuli. Tuulivoimapuistojen rakentaminen on jo alkanut ja valmistuminen on vuoden 2020 jälkipuoliskolla.

”Nyt solmitut hankkeet ovat jatkoa Eltelin menestyksekkäälle tuulivoimarakentamiselle. Eltel on aikaisimpina vuosina ollut rakentamassa muun muassa Annankankaan, Nikkarinkaarron ja Kuolavaara-Keulakkopään hankkeita. Viime vuosina olemme panostaneet voimakkaasti omaan tuulivoimaosaamiseen. Meillä on hyvä valmius hoitaa haasteelliset kokonaistoimitukset”, sanoo Eltelin tuulivoimaliiketoiminnan myyntijohtaja Antti Lassila.

Lisätietoja:

Antti Lassila, myyntijohtaja
Puh. +358 40 311 4583, antti.lassila@eltelnetworks.com

Kimmo Marjamäki, liiketoimintajohtaja
Puh. +358 40 311 3713, kimmo.marjamaki@eltelnetworks.com

Kuva: Eltel, Masi Honkanen

Eltel lyhyesti  Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja segmenteissä Power, Communication ja Other Pohjoismaissa, Puolassa ja Saksassa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 7200 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa vuonna 2018. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2015 lähtien.