Suomen rataliiketoiminnan kauppa päätökseen

Tiedotimme 15.11.2017 Suomen rataliiketoiminnan myynnistä Graniittirakennus Kallio Oy:lle (GRK). Radan kauppa on nyt saatu päätökseen. Rataliiketoiminta ja henkilöstö siirtyy GRK:n alle perustettuun tytäryhtiöön nimeltään Winco Oy.

Kauppahinta on 8,5 miljoonaa euroa vähennettynä näiden toimintojen kassavirralla ajanjaksolla syyskuu 2017- tammikuu 2018. Kauppahinta maksetaan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Kaupan arvioidaan vaikuttavan konsernin liikevoittoon 4 miljoonalla eurolla ensimmäisellä neljänneksellä. 0,415 miljoonaa euroa sijoitetaan toistaiseksi vakuustilille, kunnes eräät ostajan esittämät vaateet on ratkaistu.

Vuonna 2016 Eltelin rautatieliiketoiminnan liikevaihto Suomessa oli 28 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on tällä hetkellä noin 120.

Helmikuussa 2017 Eltel päätti keskittyä ydinliiketoimintoihin, jotka toimivat Power- ja Communication liiketoiminnassa Pohjoismaissa, Puolassa ja Saksassa. Eltelin pohjoismaissa toimiva rataliiketoiminta ei strategiassa ole ydinliiketoimintaa.

"Ratalaisten raiteet vievät nyt uutta kohti. Liiketoiminnan ja henkilöstön siirto on koskenut monia ihmisiä ja siirtoon liittyviä asioita on ratkottu useissa työryhmissä. Pikkuhiljaa palaset ovat loksahdelleet paikoilleen. Kiitos menneistä vuosista ratalaisille ja menestystä tulevaisuuteen!"

Eltel ilmoitti tänään Tanskan rataliiketoiminnan myynnistä Strukton Rail A / S:lle. Eltelin rataliiketoiminnan myynti Ruotsissa ja Norjassa on edelleen käynnissä.

Lisätietoja:

Juha Luusua
Managing Director, Eltel Networks Oy
puh. 040 311 3005
juha.luusua@eltelnetworks.com