Eltel on solminut Lakeuden Kuidun kanssa merkittävän sopimuksen sähkö- ja valokuituverkon yhteisurakoinnista

Eltel on allekirjoittanut energiayhtiö Oulun Seudun Sähkön tytäryhtiön Lakeuden Kuitu Oy:n kanssa merkittävän sopimuksen sähkö- ja valokuituverkon urakoinnista Tyrnävällä ja Lumijoella. Yhteisurakoinnissa Eltel rakentaa pitkäaikaiselle asiakkaalleen 400 kilometriä valokuituverkkoa ja 30 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa. Sopimuksen kokonaisarvo on n. 8 milj.euroa.

Avaimet käteen -sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuuseen kuuluu projektinjohto sisältäen muun muassa materiaalihallinnan ja -logistiikan, sekä valokuitu- että sähköverkon rakentamisen maatöineen, valokuituverkon rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset, kartoitukset ja dokumentoinnin. Rakentamisen on suunniteltu valmistuvan ensi vuoden kevääseen mennessä.

Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy: “Hanke on meille merkittävä kokonsa puolesta. Eltelillä ja Oulun Seudun Sähköllä on pitkäaikainen kumppanuussuhde sähköverkkojen rakentamisessa ja ylläpidossa ja on erittäin hienoa, että yhteistyö jatkuu nyt myös valokuidun rakentamisen parissa.”

Jukka Kaarre, liiketoimitusjohtaja, Oulun Seudun Sähkö: "Eltel voitti julkisen hankintakilpailun, jossa hinnan lisäksi laatukriteereillä oli merkittävä painoarvo urakoitsijaa valittaessa. Eltelillä on osaamista, resursseja ja näyttöä tällaisten isojen projektien hallinnasta laadukkaasti".

Lisätietoja antaa:

Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy
juha.luusua@eltelnetworks.com
Puh.  040 311 3005

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu segmentteihin Power, Communication ja Other. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja Saksa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 7600 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa vuonna 2017. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2015 lähtien.

Oulun Seudun Sähkö lyhyesti

Oulun Seudun Sähkö on monipuolinen ja voimakkaasti kehittyvä energiayhtiö, joka toimittaa sähköä ja lämpöä noin 30 000 asiakkaalleen Oulun ympäristökunnissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkö, tytäryhtiö Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy sekä parhaillaan valokuituliiketoimintaa käynnistävä Lakeuden Kuitu -konserni. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli noin 48 milj. euroa. Toimintamme perustuu laajaan verkostoitumiseen ja yhteistyökumppanuuteen. Henkilökuntaa on noin 30, pääosin toimihenkilöitä. Toimipaikkamme sijaitsee Kempeleessä.