Eltel ja Caruna ovat solmineet mittavan raamisopimuksen

Eltel on allekirjoittanut sähkönjakeluyhtiö Carunan kanssa raamisopimuksen sähkönjakeluverkon rakentamisesta ja saneeraamisesta Etelä-Suomessa. Kolmen vuoden mittaisen sopimuksen kokonaisarvo on 30 M€.

Avaimet käteen -sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuuseen kuuluu kaikki suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen ja asiakkaan tietojärjestelmään tehtävään loppudokumentointiin saakka. Työn pääpaino on Uudenmaan keskijänniteverkkojen muuttamisessa ilmajohtoverkoista säävarmoiksi maakaapeliverkoiksi.

Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy:

“Suomen suurin sähkönsiirtoa tarjoava yritys Caruna on Eltelin merkittävä asiakas. Sopimus on jatkoa pitkälle yhteistyöllemme sähköverkkojen luotettavuuden parantamiseksi ja on jälleen osoitus Eltelin kyvystä toimittaa asiakkailleen laajoja kokonaisuuksia kustannustehokkaasti.”

 

Lisätietoja antaa:

Juha Luusua, toimitusjohtaja, Eltel Networks Oy

juha.luusua@eltelnetworks.com

Puh.  +358 40 311 3005

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu segmentteihin Power, Communication ja Other. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja Saksa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 8000 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa vuonna 2017. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2015 lähtien.

Caruna lyhyesti

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 670 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Uudellamaalla, Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Joensuussa. Carunassa työskentelee noin 280 henkilöä ja lisäksi yhtiö työllistää yhteensä 2 000 työntekijää verkonparannusprojekteissa eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain yli 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen sekä taajama- että haja-asutusalueilla. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja OMERS Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi