Eltel mittavasti mukana matkapuhelinkuuluvuuden varmentamisessa

Kännykkäkuuluvuudesta on tullut yksi elämämme perustarpeita. Aina se ei silti ole sitä mitä odotamme, koska oletamme sen toimivan kaikkialla. Viime aikoina Eltel on solminut useita uusia sopimuksia avaimet käteen -sisäverkkopalvelusta, joka takaa matkapuhelimen kuuluvuuden haastavissa sisätiloissa ja ympäristöissä, jonne perinteisen ulkotukiaseman signaali ei riitä.

Parasta aikaa rakennamme erittäin laajaa sisäverkkoratkaisua Jyväskylän Uusi sairaala Novalle. Meidän vastuullamme on, että kännykkä kuuluu kaikkialla sairaalan tiloissa. Jyväskylän sairaalassa tämä tarkoittaa kattavaa suunnittelua ja konkreettisina lukuina noin 350 sisäantennia ja noin 11 km kaapelia. Hanke alkoi elokuussa ja valmistuu 2019/2020 sairaalan muun  rakentamisaikataulun mukana. Rakennamme sairaalalle samassa yhteydessä myös viranomais- eli nk. virveverkon.

Jyväkylän sairaalan kanssa tehtävä yhteistyö oli ratkaisevassa roolissa, kun Kuopion KYS Uusi Sydän I Vaihe -valitsi toteuttajaa omalle sisäverkolleen. Kuopion sairaalassa vastuumme on hyvin samanlainen kuin Jyväskylässä. Eli matkapuhelin- ja virveverkon suunnittelu ja toimitus avaimet käteen -periaatteella. Tämän hankkeen rakentamisen aloitamme vuonna 2019.

Olemme solmineen sopimuksen monesta muustakin sisäverkkohankkeesta kuten Suomen suurimman kauppakeskuskorttelin Triplan sisäverkon urakoinnista. Luvut tässä hankkeessa ovat niinkin isoja kuin 600 antennia ja 20 km kaapelia. Meneillään on myös Kehä 1 Keilaniemen tunnelin matkapuhelin ja virveverkon suunnittelu ja toteutus.

Edellä mainitut esimerkit ovat osoitus siitä, että Eltel on merkittävä kokonaisvaltaisen sisäverkkoratkaisun avaimet käteen -ratkaisun toteuttaja. Lue lisää ratkaisuistamme täältä.

Lisätietoja:

Jaakko Penttinen, Technical Product Manager
Puh. 040 311 3528
jaakko.penttinen@eltelnetworks.com