Eltel ja Joensuun kaupunki ovat solmineet Suomen ensimmäisen allianssimalliin perustuvan sopimuksen ulkovalaistuksen ja liikennevalojen hoidosta

Eltel ja Joensuun kaupunki ovat solmineet sopimuksen, jossa Eltel palveluntuottajana ylläpitää ja rakentaa ulkovalaistusta sekä liikennevaloja uudenlaisella allianssimallilla. Allianssimallin käyttö tämän tyyppisessä tehtävässä on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sopimus alkaa 1.1.2018 ja on voimassa vähintään kolme vuotta ja siitä eteenpäin toistaiseksi.

Eltel vastaa muun muassa Joensuun kaupungin katujen ja puistojen valaistuksen rakentamisesta ja kunnossapidosta, liikennevalojen rakentamisesta ja kunnossapidosta sekä avattavien siltojen tekniikan kunnossapidosta.

Allianssimallissa tilaaja ja palveluntuottaja jakavat hankkeen riskit ja hyödyt etukäteen sovitulla tavalla. Perusperiaatteita ovat läpinäkyvyys, luottamus ja yhteinen päätöksenteko. Asiakastyytyväisyyden parantuessa luvattua enemmän, Eltel saa bonusta. Jos taas tyytyväisyys jää luvatusta, Eltel maksaa Joensuun kaupungille sanktioita. Muita mittareita Eltelin työlle ovat energiansäästö ja korjaustöiden nopeus.

- Joensuu halusi ulkovalaistuksen ja liikennevalojen rakentamiseen ja hoitoon allianssikumppanin, koska uskomme näin pystyvämme parhaiten kehittämään työhön kuuluvia osa-alueita niin energiatehokkuuden, kustannusten kuin asiakastyytyväisyyden näkökulmasta, avaa ratkaisua Joensuun kaupungininsinööri Ari Varonen.

- On hienoa ryhtyä yhteistyöhön Joensuun kaupungin kanssa alamme ensimmäisen allianssimallisen sopimuksen toteuttamisessa. Joensuun kaupungin kanssa yhteistyö on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Allianssissa sopimuksen osapuolten organisaatioiden väliset rajat hämärtyvät ja malli soveltuu hyvin myös kahden osapuolen väliseen sopimukseen, kertoo Eltelin valaistusliiketoiminnasta vastaava Antti Ruohoniemi.

Sopimus on Eltelille merkittävä Itä-Suomen alueella, tuo Eltelille työkuormaa ja vankistaa asemaamme Suomen johtavana ulkovalaistuksen palveluntuottajana.

- Uskomme Eltelissä vahvasti, että nyt solmittu ensimmäinen allianssisopimus ei jää Eltelin viimeiseksi, Antti Ruohoniemi sanoo.

Kuvalähde: Joensuun kaupunki. Kuvassa Pielisjoki ja edustalla näkyy Kuunari Elinan (ravintolalaiva) valoketju, rantapuiston valot sekä Suvantosillan valot joen yli. Joen toisella puolella on Niinivaaran ja Penttilänrannan kaupunginosien valot.

 Lisätietoja:

Antti Ruohoniemi, valaistusliiketoiminta, Eltel Networks Oy
puh. 040 311 4433
antti.ruohoniemi@eltelnetworks.com

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu segmentteihin Power, Communication ja Other. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja Saksa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 8400 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa vuonna 2016. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2015 lähtien.