Eltel myy rataliiketoimintaansa Suomessa

Eltel on tänään allekirjoittanut sopimuksen Suomen rataliiketoiminnan myymisestä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimivalle Graniittirakennus Kallio Oy:lle. Eltelin rataliiketoiminta Suomessa käsittää rautatie-, metro- ja raitiotie sähkö- ja turvalaitejärjestelmiä. Palvelutarjonta sisältää suunnittelua, materiaalihankintaa, rakennus- ja ylläpitopalveluita sekä avaimet käteen -toimituksia.

Kauppahinta on 8,5 miljoonaa euroa vähennettynä näiden toimintojen kassavirralla ajanjaksolla syyskuu 2017- tammikuu 2018. Kauppahinta maksetaan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Kaupan arvioidaan vaikuttavan konsernin liikevoittoon 4 miljoonalla eurolla ensimmäisellä neljänneksellä. Kaupan odotetaan tapahtuvan tammikuun 2018 lopussa.

Vuonna 2016 Eltelin rautatieliiketoiminnan liikevaihto Suomessa oli 28 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on tällä hetkellä noin 120.

Helmikuussa 2017 Eltel päätti keskittyä ydinliiketoimintoihin, jotka toimivat Power- ja Communication liiketoiminnassa Pohjoismaissa, Puolassa ja Saksassa. Eltelin pohjoismaissa toimiva rataliiketoiminta ei nykyisessä strategiassa ole ydinliiketoimintaa. Eltelin ratatoimintojen myynti Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa on edelleen käynnissä.

Lisätietoja:

Eltel
Thomas Rebermark
Director – Group IR, Marketing & Communications
Tel: +46 72 230 6945, thomas.rebermark@eltelnetworks.se

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu segmentteihin Power, Communication ja Other. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja Saksa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 8400 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa vuonna 2016. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa helmikuusta 2015 lähtien.

Graniittirakennus Kallio Oy lyhyesti

Graniittirakennus Kallio Oy on Suomessa, Ruotsissa ja Eestissä toimiva toimihenkilöidensä omistama innovatiivinen insinöörirakennusalan yritys. Toimimme kaikilla insinöörirakentamisen osa-alueilla sekä asfaltoinnissa osakkuusyhtiömme Asfalttikallio Oy:n kautta. Toimimme myös tytäryhtiömme Ab Infra Polarin voimin Pohjois-Ruotsin insinöörirakennushankkeissa sekä GRK Infra AS:nä Virossa, Tartossa. Radan rakentamisurakoinnista vastaa tytäryhtiömme Nordic Track Partners Oy.

GRK on yksi kannattavimpia infra-alan urakoitsijoita Suomessa ja liikevaihtomme oli vuonna 2016 vajaat 200 milj. €. Liikevaihtomme ja tuloksemme tulevat kasvamaan 2017.