Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunta on valinnut Eltelin alueellisen laajakaistaverkon kolmosvaiheen kokonaistoteuttajaksi

Eltel on aiemmin rakentanut Kymijoen Kyläkuidulle alueellisen laajakaistaverkon kaksi ensimmäistä vaihetta Kouvolaa ympäröivillä alueilla. Kolmosvaiheessa, joka keskittyy Kouvolan pohjoisosiin ja Haminan kyläverkon alueelle, Eltelin toimituslaajuuteen kuuluu laajakaistaverkon rakentamisen lisäksi myös verkon materiaalitoimitukset ja suunnittelu.

Kouvolan pohjoispuoliset hankealueet rakennetaan osaksi seutuverkkoa, joka kuuluu valtion Nopea Laajakaista 2015 –hankekokonaisuuteen ja on suurimpia yksittäisiä laajakaistaprojekteja Suomessa. Lisäksi Eltel rakentaa Kymijoen Kyläkuidulle Haminan kyläverkon kokonaistoimituksena. Kokonaispalvelutoimitus varmistaa hyvän toimitusvarmuuden ja laadun. Näiden projektien hankinta-arvo on yhteensä 4,1 miljoonaa euroa.

Kymijoen Kyläkuidun toimitusjohtaja Jarno Laitinen:

”Kymijoen Kyläkuitu jatkaa alueellista elinvoiman kehittämistä turvaamalla huippunopean ja luotettavan laajakaistaverkon saatavuuden tuhansille kuntalaisille ja yrityksille. Tämä on merkittävä ponnistus alueellisen kilpailukyvyn kannalta ja vahvistaa Kymenlaakson asemaa tulevaisuuden tietoyhteiskunnassa. Vuonna 2012 alkanut rakentaminen jatkuu nyt Kouvolan pohjoisosissa ja myös uuden kunnan, Haminan, alueella. Nyt allekirjoitetut sopimukset Eltelin kanssa jatkavat sitä hyvää yhteistyötä mihin molemmat osapuolet ovat tottuneet. Tätä yhteistyötä kuvaavat seuraavat sanat: jatkuva parantaminen, tehokkuus ja luottamus, hyvää fiilistä unohtamatta.”  

Lue lisää: http://www.kylakuitu.fi/

Kuva: Jarno Laitinen

 

Lisätietoja:

Janne Kallionpää, liiketoimintajohtaja, Eltel Networks Oy
janne.kallionpaa@eltelnetworks.com
Puh. 040 311 3191

Jarno Laitinen, toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu Oy
jarno.laitinen@kylakuitu.fi
Puh. 040 517 0121

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu kolmeen segmenttiin: Power, Communication ja Other. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja  Saksa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä uskollinen, kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 9500 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa vuonna 2016.  Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa helmikuusta 2015 lähtien.