Eltelin etäluentamittauksen projekti etenee Norjassa – Tanskan projekti alkamassa

Eltelin etäluettavien sähkömittareiden asennusprojekti Norjassa on ohittanut tärkeän merkkipaalun yli tuhannen mittariasennuksen päivävauhdilla. Eltel ja Hafslund Nett allekirjoittivat etäluettavien älymittareiden roll-out sopimuksen 630 000 mittarin asennuksesta huhtikuussa 2015. Projektin on määrä valmistua vuoden 2019 aikana. Eltelin kokonaisreferenssi ylittää nyt viiden miljoonan mittarin asennusprojektit. Samaan aikaan roll-out tanskalaisen Kamstrup A/S:n kanssa verkkoyhtiö Radiukselle (aik. DONG Energy Eldistribution) on edennyt pilottivaiheeseen.

Eltel aloitti sähkönkulutuksen etäluentaan liittyvät projektit jo 2006 Suomessa ja Ruotsissa. Kokonaisuudessaan yritys on vastannut sen jälkeen jo kaikkiaan 3,5 miljoonan sähkömittarin asennuksesta Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Tilauskannassa on tällä hetkellä noin 1,6 miljoonan älymittarin roll-out projektit vuoteen 2019 saakka, nostaen kokonaisreferenssit yli 5 miljoonaan mittarivaihtoon.

Hafslund-projekti käynnistynyt - pilotointivaihe Kamstrupin kanssa Tanskassa

Norja on viimeinen Pohjoismaa, joka toteuttaa etäluentajärjestelmät regulaatiovaatimusten mukaisesti viimeistään vuoden 2019 aikana. Hafslundin sopimuksen jälkeen Eltel voitti 2015 Norjassa lisää sopimuksia Skagerakin sekä Soria-konsortion kanssa. Eltelin toimituslaajuus Hafslund-projektissa käsittää projektin johdon, roll-out suunnittelun, kuluttajaviestinnän, logistiikan sekä asennukset. Suunnitteluvaihe tapahtui keväällä 2015 ja pilotointi kevään ja kesän 2016 aikana. Niitä seurasi kahden kuukauden projektin ylösajo syksyllä 2016.

Marraskuussa 2015 Eltel julkisti mittariasennusten roll-out sopimuksen Kamstrupin kanssa sähkönjakeluyhtiö Radiusin projektiin Tanskassa. Radius-projekti on Tanskan suurin ja Eltelin osuus siinä on 500 000 mittarinvaihtoa. Kamstrupin pilotointivaihe Radius-projektissa alkoi 2016 joulukuussa ja sen on suunniteltu päättyvän helmikuussa 2017. Aikataulun mukaan massa-asennukset alkavat kesällä 2017 ja ne saadaan päätökseen 2019 loppuun mennessä.

Saksan mittarointimarkkinalle Eltel tuli keväällä 2016 kahdella yritysostolla.

Juha Luusua – President Eltel Power Distribution kommentoi:

“Älymittaus, smart metering, on yksi Eltelin lupaavimmista kasvualueista. Meillä on mittarinvaihdoista 10 vuoden kokemus sekä johtava markkina-asema Pohjoismaissa. Kokemukset Hafslundin projektin käynnistämisestä ovat olleet erittäin hyvät, tiimimme on mitä motivoitunein, olemme aikataulussa ja loppuasiakaspalaute on ollut positiivista. Asennukset ovat saavuttaneet tärkeän merkkipaalun – tahti on yli tuhat vaihdettua mittaria päivässä. Toimintamallimme on testattu menestyksekkäästi Suomessa ja Ruotsissa ja se näyttää nyt hyviä tuloksia Norjassa. Meillä on parhaillaan yli sata asentajaa kiinnitettynä Hafslundin projektiin.

Tanskassa Eltel on vastannut yli 800 000 mittarin roll-out projekteista 2007–2012. Kamstrupin Radius-projekti on osoitus tehokkaasta ratkaisustamme sekä hyvästä kilpailukyvystämme. Voitimme äskettäin myös sopimuksen 50 000 mittarin etäluentaprojektista sähkölle, lämmölle sekä vedelle. Saksan yritysostomme laajentavat Eltelin mittarointipalveluita sekä kasvattavat referenssikantaamme kaasun ja veden mittaroinnissa.

Lisätietoja:
Sami Peippo, Director Eltel Smart Grids
puh. 040 311 2988, sami.peippo@eltelnetworks.com