Eltelille voimajohtojen kunnossapito- ja projektiurakoita Fingridiltä

Eltel on voittanut Fingrid Oyj:n kilpailuttaman Suomen kantaverkon voimajohtoja koskevan kunnossapitourakan vuosille 2018–2020. Lisäksi yhtiöt allekirjoittivat urakkasopimuksen uuden voimalinjan rakentamisesta välille Lempiälä–Vuoksi. Uudet sopimukset ovat osoitus Eltelin toiminnan laadusta, osaamisesta ja kilpailukyvystä voimansiirron palvelu-urakoissa.

Kunnossapitosopimus sisältää valmiuden ylläpidon vikakorjauksiin, tarkastukset ja perushuollon Fingridin voimajohdoissa. Alueellisesti sopimus kattaa suurimman osan Suomea. Uuden sähkölinjan rakennusurakka sisältää 400 kV + 110 kV voimajohdon suunnittelun ja rakennustyöt, joiden on määrä valmistua kesäkuuhun 2019 mennessä.

”Nämä sopimukset luovat lujan pohjan Eltelin organisaation jatkokehitykselle ja takaavat peruskuorman lähivuosien toiminnalle”, sanoo Tuomas Antikainen, Director, Eltel Transmission Lines Nordic.

Kuvassa edessä: Eltelin Hannu Rovio, asiakkuusjohtaja, Tuomas Antikainen, johtaja, Voimajohdot, Nordic, Fingidin Kari Kuusela, varatoimitusjohtaja ja Karin vieressä Reima Päivinen, johtaja, Fingrid. Takana: Fingridin Mikko Jalonen, kunnonhallintapäällikkö ja Jari Helander, ylläpitopäällikkö.

 

Lisätietoja: 
Tuomas Antikainen
Puh. 040 311 3400, tuomas.antikainen@eltelnetworks.com

 

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu segmentteihin Power, Communication ja Other. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Puola ja Saksa. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 8400 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa vuonna 2016. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2015 lähtien.