Eltelin transport ja security -liiketoiminta on allekirjoittanut 16 miljoonan euron ylläpitopitosopimuksen tanskalaisen Banedanmarkin kanssa

Banedanmark on valinnut Eltelin verkkoasennustensa sekä teknisten IT-järjestelmiensä operointi-, tuki- ja ylläpitokumppanikseen 24/7/365 periaatteella. Järjestelmä käsittää erilaiset datasiirron viestintäteknologiat kuten myös maanlaajuisen kuitu- ja kaapeli-infrastruktuurin sekä lukuisan määrän muita teknisiä IT-järjestelmiä. Kokonaisjärjestelmä mahdollistaa IP-pohjaisen viestinvälityksen koko Banedanmarkin verkossa. Myös Eltelin Kööpenhaminassa sijaitsevan operointikekuksen (Network Operation Centre) suorittama 24/7/365 toiminnan seuranta on osa sopimusta. Eltel on ollut Banedanmarkin sopimuskumppani jo vuodesta 2011 alkaen tämän ulkoistaessa kyseiset toiminnot.

Thorbjörn Sagner, President - Eltel Aviation & Security kommentoi:  
Olemme erittäin iloisia, että Banedanmark on jälleen valinnut Eltelin verkkoasennustensa sekä teknisten IT-järjestelmiensä operointi- ja ylläpitokumppaniksi. Tämä todistaa Banedanmarkin luottamuksen Eltelin kilpailukykyyn, ratkaisumme turvallisuuteen sekä palvelujemme joustavuuteen ja skaalausmahdollisuuteen. Odotamme mielenkiinnolla operointi- ja tukipalvelujemme sujuvaa, tehokasta sekä luotettavaa toimitusta Banedanmarkille, mikä tulee hyödyttämään kaikkia osapuolia.

Kim Remmer, General Manager – Banedanmark kommentoi:  
Olemme työskennelleet Eltelin kanssa viiden vuodan ajan ja uskomme Eltelin pystyvän tukemaan meitä tehokkaalla tavalla myöskin uuden sopimuksen myötä. Tukipalvelujen jatkuva saatavuus on meille hyvin tärkeää, jotta kykenemme hoitamaan kaikki eteen tulevat odottamattomat sekä kriittiset tilanteet. Tämä yhteistyö tukee Banedanmarkin visiota kehittää ja tarjota turvalliset, kiinnostavat sekä tehokkaat rautatiepalvelut kaikille asiakkaillemme. 

Lisätietoja:

Ingela Ulfves
VP, IR and Group Communications   
Tel: +358 40 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com 

Hannu Tynkkynen
Director, External Communications and Sustainability
Tel: +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com
 

Eltel lyhyesti
Eltel on johtava eurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu kolmeen segmenttiin: Power, Communication ja Transport & Security. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Baltia, Puola, Saksa, Iso-Britannia ja Afrikka. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä uskollinen, kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin liikevaihto oli 1,255 miljardia euroa vuonna 2015 ja konsernin palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 9 600 työntekijää. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa helmikuusta 2015 lähtien.