Eltelin voimansiirto -liiketoiminta on voittanut 50 miljoonan euron arvoisen urakan Norjan kantaverkkoyhtiö Statnettilta

Eltel on voittanut urakan 420 kV voimajohdon rakentamisesta Pohjois-Norjan Finnmarkiin Norjan kantaverkkoyhtiö Statnettilta. Tämä on Eltelille toinen merkittävä Norjassa solmittu sopimus tänä vuonna ja se vahvistaa Eltelin tavoitteita on olla Pohjoismaiden johtava siirtoverkkojen rakentaja.

Urakkasopimus käsittää 90 kilometriä pitkän 420 kV voimajohdon, Reisadalen-Skillemoen, rakentamisen, sisältäen mm. perusten tekemisen, pylväiden kasauksen, johtimien asentamisen sekä materiaalihankinnat. Hanke toteutetaan suurelta osin talviaikaan, joka tekee siitä erittäin sopivan Eltelille, tukeutuen Eltelin laajaan kokemukseen työskennellä Pohjoismaissa talviolosuhteissa. Sopimus on arvoltaan noin 50 miljoonaa euroa ja se toteutetaan 2016­­-2020.

Reisadalen-Skillemoen voimajohdon rakentaminen liittyy strategiseen ohjelmaan, jolla varmistetaan sähkön toimitusvarmuus Pohjois-Norjan Finnmarkissa. Voimajohto on osa uutta Balsfjord-Skaidi linjaa ja se tuo alueelle lisäarvoa sekä edistää uusiutuvan energian tulevaisuuden hankkeita.

Fredrik Menander, President – Power Transmission, kommentoi:
"Statnettin päätös valita Eltel pääurakoitsijaksi tähän voimajohtohankkeeseen on merkittävä voitto meille. Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme laajentamaan jalanjälkeämme Pohjoismaisilla siirtoverkkomarkkinoilla. Sopimus on osoitus luottamuksesta Eltelin valmiuksiin toteuttaa suuria ja monimutkaisia projekteja turvallisesti, tehokkaasti ja ympäristöä säästäen. Odotamme hyvää yhteistyötä ja tehokasta projektin toteutusta yhdessä Statnettin kanssa."

Lisätietoja:
Ingela Ulfves
VP – IR and Group Communications
Puh. 040 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen
Director – External Communications and Sustainability
Puh. 040 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com