Eltelin sähkönjakelun liiketoiminnalle mittava sopimus Carunan kanssa maakaapeloinnista Keski- ja Länsi-Uudellamaalla

Eltel ja sähkösiirtoyhtiö Caruna ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen sähkönjakeluverkon parannuksesta Keski- ja Länsi-Uudellamaalla. Sopimuksen arvo on 17,5 miljoonaa euroa ja se toteutetaan vuosien 2017-2019 aikana.

Eltel ja Caruna ovat olleet kumppaneita jo pitkän aikaa, ja uusi sopimus jatkaa menestyksekästä yhteistyötä kaapelointiprojekteissa. Uusi sopimus koostuu useista erillishankkeista, joissa vanhaa ilmajohtoverkkoa puretaan ja tilalle rakennetaan maakaapeliverkkoa. Vuonna 2013 voimaan tuli sähkömarkkinalaki, joka velvoittaa sähkönsiirtoyhtiöitä takaamaan sähkön aiempaa paremman toimitusvarmuuden. Tämä on lisännyt sähkönsiirtoyhtiöiden investointeja maakaapeliverkkoihin varmistamaan sähkönjakelun luotettavan toiminnan säällä kuin säällä.

Nyt tehty puitesopimus on KVR-sopimus. Sen mukaisesti Eltelin vastuuseen kuuluu kaapelointihankkeiden suunnittelu, maastosuunnittelu, asennukset, käyttöönotot ja dokumentointi.

Juha Luusua, President of Power Distribution, Eltel, kommentoi:
“Viimeisten vuosien aikana Caruna on tehnyt massiiviset investoinnit sähköjakeluverkon luotettavuuden parantamiseen. Me Eltelillä olemme ylpeitä, että olemme yksi luotettavista kumppaneista tukemassa heidän tavoitettaan taata loppuasiakkaille luotettavaa ja korkealaatuista sähkönjakelua. Suurien maakaapelointihankkeiden toteutus on Eltelin sähkönjakelun liiketoiminnan ydinosaamista. Erikoisosaamisemme juuri näissä hankkeissa mahdollistaa laadukkaimman, kustannustehokkaimman ja ajallaan tehdyn projektitoimituksen asiakkaillemme.”

Jyrki Tammivuori, toimitusjohtaja, Caruna, kommentoi:
”Aloitimme ensimmäiset saneeraushankkeet Etelä-Suomen verkkoalueella marraskuussa 2014 osana yli vuosikymmenen kestävää verkonparannushankettamme. Työt ovat edenneet hyvin aikataulussa, ja uuden hankkeen myötä maakaapeloinnissa edetään yhä enemmän taajamien ulkopuolelle.”

Lisätietoja:
Ingela Ulfves, VP - IR and Group Communications
Tel: +358 40 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen, Senior Vice President, Group Communications at Eltel AB
Tel: +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).