Eltel valittu Kymijoen Kyläkuidun II -vaiheen toimittajaksi

Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunta on julkisen hankintakilpailutuksen kautta valinnut Eltel Networks Oy:n alueellisen laajakaistaverkon vaihe II:sen päätoteuttajaksi.

Eltelin toimituslaajuuteen kuuluu verkon rakentamisen lisäksi myös verkon materiaalitoimitukset. Kouvolan ja Iitin alueelle rankennettava seutuverkko kuuluu osana valtion Laajakaista 2015 –hankekokonaisuuteen ja onkin yksi suurimmista yksittäisistä laajakaistaprojekteista Suomessa tänä ja ensi vuonna. Urakkasopimus allekirjoitettiin 9.6.2015 ja rakennustyöt saatiin aloitettua jo heti juhannuksen jälkeen. 

Eltel on aikaisemmin toteuttanut Kymijoen Kyläkuidun I vaiheen ja tämän kokonaisuuden laajuus oli 700km. 
”Olemme tässä toisessa vaiheessa siirtyneet selkeästi kokonaistoimittajaksi ja myös materiaali tulee Eltelin kautta. Tässä projektissa olemme löytäneet uusia toimintatapoja tälle osa-alueelle ja  muutenkin hyödynnämme parhaita toimintamalleja, joita valtakunnallisena toimijana olemme löytäneet. Hanke on suurin yksittäinen hanke teleliiketoiminnassa Suomessa ja olemme tyytyväisiä asiakkaan meille osoittamaan luottamukseen” toteaa Suomen Kiinteän Telen johtaja Janne Kallionpää.

Kymijoen Kyläkuidun toimitusjohtaja Jarno Laitinen:
”Kymijoen Kyläkuidun hanke on merkittävä ponnistus Kouvolan ja Iitin haja-asutusalueen tietoliikenneyhteyksien parantamiseksi. Samalla luodaan tulevaisuuden mahdollisuuksia koko Kouvolan kaupungin ja Iitin kunnan elinvoiman sekä kilpailukyvyn näkökulmasta. Nyt allekirjoitettu urakkasopimus Eltel Networks Oy:n kanssa jatkaa sitä hyvää yhteistyötä mihin vaiheessa yksi jäätiin. Tätä yhteistyötä kuvaa seuraavat sanat: jatkuva parantaminen, tehokkuus ja luottamus.”   

http://www.kylakuitu.fi/ 

Kuva: Jarno Laitinen

Lisätietoja:
Janne Kallionpää, liiketoimintajohtaja, Eltel Networks Oy
janne.kallionpaa@eltelnetworks.com
Puh. +358 40 311 3191