Eltel allekirjoitti uusia sopimuksia laajakaistan rakentamisesta Virossa

Viron Eltel on voittanut uusia sopimuksia nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen Viron maaseudulle. Sopimukset jatkavat EU:n rahoittamia ELASA -hankkeita ja Eltelin menestyksekästä osallistumista niihin.

Eltel on voittanut kolme kaikkiaan yhdeksästä kilpailutetusta ELASA -projektista. Hankkeet on rahoitettu Euroopan Unionin tuella, ja koko kilpailutuksen laajuus oli noin 1300 kilometriä. Aikaisemmin laajakaistaverkkoa on rakennettu jo 2700 kilometriä, joista Eltelin osuus on ollut 1300 km. Uusi yhteys mahdollistaa Internetin käytön 100 Mbit/s nopeudella. Uudet hankkeet valmistuvat keväällä 2016. 

Kalle Kuusik, Eltel Viron toimitusjohtaja kommentoi:
"Olemme erittäin iloisia voitettuamme jälleen nämä ELASAn hankkeet. Kuituasennukset ovat yksi vahvimmista kysynnän ajureista Eltelin Communication –liiketoiminnassa. Uusien hankkeiden myötä tärkeä osallistumisemme Viron kuituinfrastruktuurin parantamiseen jatkuu."

Tietoja ELASA -hankkeista
The Estonian Broadband Development Foundation (ELASA) perustettiin talous- ja viestintäministeriön sekä  Estonian Association of Information Technology and Telecommunications -jäsenten aloitteesta elokuussa vuonna 2009. Säätiön tavoitteena on käynnistää EstWin –hanke ja tuoda kaikkiin asuintaloihin, yrityksiin, ja viranomaisille mahdollisuus uuden sukupolven 100 Mbit/s laajakaistaan vuoteen 2018 mennessä. EstWin projektin myötä optista kuitukaapelia tullaan asentamaan 6000 km.

 

Lisätietoja:
Kalle Kuusik, President Eltel Networks AS
Puh: +3725050472, kalle.kuusik@eltelnetworks.com