Eltel on voittanut kaksi voimansiirron sopimusta Puolassa arvoltaan noin 26 miljoonaa euroa

Eltelin Puolan tytäryhtiö, Eltel Networks Energetyka S.A, on allekirjoittanut voimansiirron sopimuksen voimajohtoprojektista Puolan voimansiirron kantayhtiön PSE S.A.:n kanssa. Lisäksi Eltel on voittanut samalta asiakkaalta avaimet käteen – sopimuksen sähköaseman uusimisesta Czerwonakissa. Sopimuksien kokonaisarvo on noin 46 miljoonaa euroa, josta Eltelin osuus on noin 26 miljoonaa.

Sopimus voimajohdoista on avaimet käteen –projekti, joka käsittää kahden virtapiirin 400 kV linjan rakentamisen Pasikurowicen sähköasemalta Czarnan asemalle. Voimajohdon pituus on yhteensä noin 60 kilometriä. Uuden johdon rakentamisen lisäksi sopimus sisältää nykyisen linjan purkamisen, sekä optisen valokuituyhteyden modernisoinnin. Eltel toimii konsortion johtajana ja Elfeko Gdynia CO partnerina. Tämän projektin arvo on yhteensä 40 miljoonaa, josta Eltelin osuus on 20 miljoonaa. Projekti alkaa vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä ja arvio projektin toimituksesta on vuoden 2021 toisella neljänneksellä. Uusi linja varmistaa kuluttajien sähkönsaannin Puolan lounaisosissa.

Toinen sopimus on avaimet käteen projekti Czerwonakissa sisältäen olemassa olevan 220/110kV sähköaseman jälleenrakennuksen ja muuttamisen 400 kV asemaksi. Sopimuksen arvo on noin 6 miljoonaa euroa. Projektin odotetaan valmistuvan maaliskuussa 2017.

Axel Hjärne, Eltelin toimitusjohtaja kommentoi:
“Näiden sopimusten voittaminen edelleen vahvistaa Eltelin asemaa Puolan voimansiirtomarkkinoilla, niin voimajohdoissa, kuin sähköasemissakin. Olemme iloisia saadessamme jatkaa Puolan voimansiirtojärjestelmän kehitystä yhdessä PSE S:A:n kanssa.

Lisätietoja:

Ingela Ulfves
VP - Investor Relations and Communications   
Puh: +358 40 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com 

Hannu Tynkkynen
SVP - Group Communications   
Puh: +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com