Eltel ja Hafslund sopineet Norjan suurimmasta etäluentamittareiden asennuksesta

Eltel ja Hafslund Nett ovat ilmoittaneet tänään Norjan suurimmasta etäluentamittareiden asennussopimuksesta. Sopimus kattaa 630 000 kohteen asennuksen vuoteen 2019 mennessä ja se työllistää noin 150 henkilöä projektin ajan.

Eltel ja Hafslund Nett ovat sopineet 630 000 etäluentamittarin asennuksesta Hafslundin jakeluverkossa Norjassa. Projekti on selvästi suurin etäluentamittariprojekti Norjassa ja sen toteuttaminen kestää yli kolme vuotta. Eltelin toimituslaajuuteen kuuluvat projektisuunnittelu, asiakaskontaktointi, logistiikka sekä asennukset. Osapuolet ovat sopineet käyttävänsä projektissa Eltelin Mobile Workforce Management -järjestelmää.

Axel Hjärne, Eltel-konsernin toimitujohtaja kommentoi:
“Olemme erittäin iloisia saadessamme tiedottaa Hafslund-sopimuksen allekirjoittamisesta. Olemme valmistelleet projektia vuoden ajan tarjoustiimillä, joka koostui norjalaisista, suomalaisista, ruotsalaista ja tanskalaisista Elteliläisistä. Myös projektin toteutus tulee perustumaan laajaan osallistumiseen Norjan ja sen naapurimaiden henkilökunnasta. Odotamme innolla hyvää yhteistyötä Hafslundin kanssa ja sen hyötyjä heidän loppuasiakkailleen sekä koko infraverkon optimointia”.

Kristin Lian, Senior Vice President, Hafslund Nett kommentoi:
“Eltel tarjosi meille perusteellisen ja tehokkaan ratkaisun hyvine kaupallisine ehtoineen etäluentamittareiden asennuksesta. Eltelillä on kokemusta vastaavista projekteista aiemmin sekä niiden toimitussisällön että – laajuuden osalta. Eltel osoitti projektin toteutukseen liittyen hyvää ymmärtämystä ja lähestymistapaa. Projektiorganisaatio koostuu monista kokeneista henkilöistä ja yksityiskohtainen projektisuunnitelma käsittää selvät vastuualueet, realistiset aikataulut ja toimitukset. Eltelin tarjous oli kokonaistaloudellisesti paras.”

Lisätietoja antavat:
Gunilla Wikman, Investor Relations Manager, Eltel AB
Puh.  +46 725 843 630, gunilla.wikman@eltelnetworks.se

Hannu Tynkkynen, Senior Vice President, Group Communications, Eltel AB
Puh. +358 40 3114503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com

Hafslund lyhyesti
Hafslund ASA on listattu Oslon pörssiin ja se on yksi suurimmista pohjoismaisista sähköyhtiöistä. Hafslund on Norjan suurin sähköverkko-operaattori, johtava sähkön toimittaja sekä merkittävä uusiutuvan vesivoimaenergian ja kaukolämmön tuottaja. Konserni on pohjoismaiden viidenneksi suurin sähkön myyjä ja se on tuottanut vesivoimaan perustuvaa uusiutuvaa energiaa yli 100 vuoden ajan. Hafslund kehittää sekä operatiivisesti että strategisesti konsernin neljää liiketoimintasegmenttiä: markkinoita, verkkoja, lämmän ja sähkön tuotantoa.

Eltel lyhyesti
Eltel on johtava eurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu kolmeen segmenttiin: Power, Communication ja Transport & Defence. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Baltia, Puola, Saksa, Iso-Britannia ja Afrikka. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä uskollinen, kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 8600 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,24 miljardia euroa vuonna 2014. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa helmikuusta 2015 lähtien.

Kuvassa: Ronny Brudeseth, Eltel (vasemmalla) ja Kristin Lian, Hafslund Nett.