Eltel ja Caruna solmivat mittavan puitesopimuksen sähkönjakeluverkon maakaapeloinnista

Eltel on allekirjoittanut Carunan kanssa puitesopimuksen sähkönjakeluverkon parantamisesta Lounais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Keskijänniteverkkoon tehtävät parannukset toteutetaan seuraavan kolmen vuoden aikana, syyskuuhun 2018 mennessä. Puitesopimuksen arvo on yhteensä 50 miljoonaa euroa. Kilpailutus järjestettiin julkisena hankintana.

Nyt tehty puitesopimus on KVR-sopimus. Sopimus koostuu useista erillishankkeista, joissa vanhaa ilmajohtoverkkoa muutetaan maakaapeliverkoksi. Avaimet käteen -sopimuksen mukaisesti Eltelin vastuuseen kuuluu kaikki suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen saakka. 

Juha Luusua, johtaja, Sähkönjakelun liiketoiminta, Eltel:
“Isojen maakaapelointihankkeiden toteutus on Eltelin ydinosaamista. Avaimet käteen toteutustapa mahdollistaa erittäin kustannustehokkaan ja nopean projektien läpiviennin. Olemme Eltelissä iloisia voidessamme tukea Carunan massiivista investointiohjelmaa. Suomessa kehitetty maakaapelointiosaaminen on myös erinomainen vientituote Pohjois-Euroopan sähkömarkkinoilla.” 

Suomen suurin sähkönsiirtoa tarjoava yritys Caruna on Eltelille pitkäaikainen merkittävä asiakas.

Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna:
"Investoinneilla parannamme nopeasti sähkönjakelun toimitusvarmuutta ja saamme 45 000 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin Lounais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Näemme tämän laajan puitesopimuksen mahdollistamat investoinnit sähköverkkoon merkittävänä osana toimitusvarmuuslainsäädännön vaatimusten saavuttamista annetussa aikataulussa. Puitesopimus on tärkeä osa kokonaisuutta, jolla jatkamme yli 150 miljoonan euron vuosittaisia verkkoinvestointejamme kaikilla sähkönjakelualueillamme taataksemme asiakkaillemme luotettavamman sähkön saannin.”  

Lisätietoja antaa:
Juha Luusua, johtaja, Sähkönjakelun liiketoiminta, Eltel
juha.luusua@eltelnetworks.com
Puh.  +358 40 311 3005

Caruna lyhyesti
Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1 800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Eltel lyhyesti:
Eltel on johtava eurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu kolmeen segmenttiin: Power, Communication ja Transport & Security. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Baltia, Puola, Saksa, Iso-Britannia ja Afrikka. Eltel tarjoaa laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti. Yhtiöllä on monipuolinen sopimuskanta sekä uskollinen, kasvava asiakaskunta suurten verkonomistajien joukossa. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 9300 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,242 miljardia euroa vuonna 2014. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa helmikuusta 2015 lähtien.